Cseh Tamás dalai a Kultkikötőben

A Kultkikötőben ezen a héten a jazz, a bor, Cseh Tamás dalai, Arany János versei és a Pécsi  Nemzeti Színház lesznek a főszerepben. 

Bálint András nevéhez több, nagy sikerű önálló est fűződik, többek között Radnóti Miklós, Babits Mihály, Kosztolányi Dezső, Szép Ernő és Márai Sándor műveiből készített előadások. Július 13-án este a balatonföldvári Kultkikötőben Arany Jánost idézi meg – versek, balladák, naplójegyzetek, levélrészletek, szerkesztői megjegyzések bemutatásával – egy másféle, gazdagabb Arany-képet tár elénk, mint amit eddig ismerhettünk. 

balint_2.jpgBálint András Arany János estje (forrás: Radnóti Színház)

2009-ben elment Magyarország XX. századi krónikása, Cseh Tamás. Az elmúlt években több emlékesten tisztelegtek a zeneszerző-énekes munkássága előtt. Ezen megemlékezések közül az egyik legjelentősebb a 2012-ben bemutatott Születtem Magyarországon című koncert volt, ahol Hrutka Róbert hangszerelésével, neves színművészek előadásában hangoztak el a Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás által megírt dalok.  Az alkotók a Cseh Tamás életmű legfontosabb dalait szeretnék visszahozni a közönségnek egy újragondolt műsorral és új fellépőkkel kiegészülve. A produkció zenei vezetője, a dalok hangszerelője: Hrutka Róbert. Az ikonikus dalokat július 14-én este a földvári Kultkikötőben Für Anikó, Tompos Kátya, Udvaros Dorottya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter és Szegezdi Róbert adják elő.  

Woody Allen sajátos humorú színdarabja, a Játszd újra, Sam! Szurdi Miklós rendezésében, a Pécsi Nemzeti Színház és a Pécsi Nyári Színház közös produkciójában július 15-én este látható a földvári Kultkikötőben. A darab főszereplője Allan Felix, a Woody Allen filmjeiből jól ismert esetlen, kissé neurotikus értelmiségi figura, akinek magánélete teljes csőd. Az előadás főszerepében Lipics Zsolt, Győrfi Anna és Vidákovics Szláven látható. 

jatszd_ujra_sam.JPGLipics Zsolt a Játszd újra, Sam! előadásában (fotó: Körtvélyesi László)

A XVIII. Jazz és a Bor fesztiválja keretében a Dés András Trió, valamint a Barabás Lőrinc Quartet és Babos Gyula koncertje is várja az érdeklődőket a balatonboglári Kultkikötőben. 

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások a Mesés Kikötő keretében. Jön Pinokkió, PomPom és a Csillagszemű juhász is. 

Részletes információk a Kultkikötő honlapján találhatóak. 

(Forrás: Kultkikötő)

süti beállítások módosítása