Elstartolt A talizmán a Kőszegi Várszínházban

Nestroy komédiája további hat alakalommal látható a kőszegi Jurisics-várban, a 19-ei előadás a nagycsaládosok számára 50%-os kedvezménnyel.

Július 13-án volt a Kőszegi Várszínház nagyszínpadi bemutatója. Nestroy komédiáját Kelemen József rendezte, Németh Virág „szabta” kortalanul maira, az előadás Hatvani Mónika és Szalai József tervezte díszletek között zajlik, a koreográfia Bodor Johanna munkája.

 tal_1.JPGA talizmán (forrás: Kőszegi Várszínház)

A szegény, üldözött, vörös Titusz történetében ráismerhetünk napjaink előítéleteire és jókat nevethetünk ezek kifigurázásán. Persze a komikus jelenetek mélyebb rétegeiben ott az üzenet: valós értékei alapján ítéljük meg embertársainkat, ne csupán a külcsín alapján… - olvasható a színlapon.

Olyan az egész, mint egy videójáték, amelyben Ádám (Lábodi) a főszereplő, akit joystickkal lehet irányítani” – mondta az előadásról Sarkadi Kiss János, aki Dugó Hugót, a gazdag sörgyárost alakítja.

tal_2.JPGA talizmán

A talizmán július 15-én, 18-án, 19-én, 21-én, 22-én és 23-án látható a Kőszegi Várszínházban.

A július 19-ei előadást a Nagycsaládosok Országos Egyesületének a tagjai 50%-os kedvezménnyel nézhetik meg, a Magyar Színházi Társaság kezdeményezésének és a Kőszegi Várszínház felajánlásának jóvoltából.

(Forrás: Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház)

Kapcsolódó cikkek

Négy saját bemutató a Kőszegi Várszínházban

süti beállítások módosítása