A Budavári Palotakoncert idén sem aprózza el magát

A négynapos fesztivállá bővült eseménysorozat témája az 1867-es kiegyezés, formája látványos táncszínház, nagyszabású operettkoncert és szimfonikus koncert. 

Nacsa Olivér és Dr. Vadász Dániel producerek, ötletgazdák 2012-ben útjára indított rendezvényén augusztus 3. és 6. között az operett mellé a klasszikus és a népzene is beköltözik a Budai Vár Oroszlános udvarába. 

A különböző műfajokat egy központi gondolat kapcsolja össze: az Ausztria és Magyarország között 1867-ben létrejött kiegyezés 150. évfordulója. Mindhárom fellépő társulat – a Budapesti Operettszínház, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a Nemzeti Filharmonikusok – produkciója valamilyen formában a magyar történelem e fontos eseményéhez kötődik. 

kiegyezes150_szigetvari_zsolt_3.jpgKiegyezés/150 (fotó: Szigetvári Zsolt / MTI)

Augusztus első hétvégéjének nyitányaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be Kiegyezés /150 című táncszínházi előadását. A produkció koreográfusa Zsuráfszky Zoltán. A látványos táncelőadásban több mint száz előadó vesz részt. 

A következő két napon a Budapesti Operettszínház Sissi nyomában című nagyszabású operettkoncertje látható a hazai operett neves előadóival. A magyar operett komponisták mellett a bécsi operett világát is megidézi a műsora, amelynek szerkesztője Kerényi Miklós Gábor – KERO®, rendezője Somogyi Szilárd. A produkció három karmester közreműködésével valósul meg, továbbá kiegészül osztrák énekesekkel és a tavalyi Lehár-énekverseny díjazottjával, Fülöp-Gergely Tímeával. 

palotakoncert_sissi.jpgSissi nyomában (forrás: Budavári Palotakoncert)

A Nemzeti Filharmonikusok augusztus 6-án Magyar est címmel mutatják be szimfonikus koncertjüket, amelyet az együttes nemrégiben kinevezett zeneigazgatója, Hamar Zsolt vezényel.  Az est során Liszt, Kodály és Dohnányi művei csendülnek fel; a szólista az ifjú zongoraművész, Ránki Fülöp lesz. 

(Forrás: Budavári Palotakoncertek)

süti beállítások módosítása