Rekordszámú előadás a Kultkikötőben

Ezen a hétvégén 14 előadással készül a Kultkikötő, három helyszínen, Balatonföldváron, Bogláron és Fenyvesen 7 felnőtt és 7 gyermekprodukcióval várják az érdeklődőket.

Július 21-én az Összpróba Felnőtt Tábor kurzusa is elstartol a boglári helyszínen Szász János rendező vezetésével. 

Nagy Dániel Viktort számos szerepben láthatta már a földvári Kultkikötő közönsége, július 20-án, csütörtökön este a Leszámolás velem című mondorámával lép színpadra. A FÜGE és az Orlai Produkció előadásában, Rába Roland rendezésében a világon először látható Edouard Louis Leszámolás Eddyvel című regénye, amely most szabadtéren is bemutatkozik. Egy fiú önkeresésének könyörtelenül igaz története. 

leszamolas-velem-a-juranyiban-033.jpgNagy Dániel Viktor a Leszámolás velem előadásában (fotó: Gergely Bea)

A Család ellen nincs orvosság a Páratlan páros szerzője, Ray Cooney szintén fergeteges komédiája, melynek főhőse életének egyik legfontosabb momentuma előtt állva gyanútlanul, mit sem sejtve apa lesz. De mit szól ehhez a feleség? Aki természetesen nem az anya... Cseke Péter és Szerednyey Béla rendezésében július 22-én este újra bizonyságot nyer a földvári Kultkiközőben, a Kecskeméti Katona József Színház előadásában, hogy „család ellen nincs orvosság”. 

Míg számos mű kifejezetten a női lélek őskáoszra emlékeztető misztériumát boncolgatja, addig a méltatlanul háttérbe szorult férfiak belső világával viszonylag kevesen foglalkoznak. Vinnai András tanulságos, kellő komolysággal komponált, mélypszichológiai munkájából kiderül, hogy a férfiak sok mindent szeretnek, sok mindenre vágynak, de természetesen leginkább egy nőre – vagy egyszerre többre is. A Füge Produkció és a Dumaszínház alkalmi kollaborációjából született színpadi produkció, A férfiak szexuális világa július 21-én döntöget tabukat a boglári Kultkikötőben. 

ferfiak.jpgVinnai András, Bánki Gergely és Janklovics Péter a Férfiak szexuális világa előadásában

Július 22-én este a Kultkikötő balatonboglári színpadán egy színész házaspár, Nyári Szilvia és Nyári Oszkár adja elő Spiró György komédiáját Szirtes Edina Mókus és Rozs Tamás élő zenéjével kísérve. A kaposvári Csiky Gergely Színház előadásának két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk lesz a lottón. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Kakaó-Prahos dobozba dugják az öttalálatos szelvényt. A félelmetes fecni felszakítja bennük a mérgező múltat. 

Segítség, megnősültem! – a  Sebestyén Elemér azonos című regénye alapján írt kortárs komédiát Pindroch Csaba társ-dramaturgként, producerként és az előadás egyedüli szereplőjeként jegyzi, a darab rendezője Radnai Márk. A hagyományos bohózat és a modern stand-up comedy stílusjegyeit egyaránt felvonultató előadás sajátos görbe tükröt tart az esküvő előtti és utáni hétköznapok legkülönbözőbb komikus vagy éppen keserű pillanatainak. Az előadás a Kultkikötő balatonfenyvesi helyszínén július 20-án este látható. 

segit_puskel.jpgPindroch Csaba a Segítség, megnősültem! előadásában (fotó: Puskel Zsolt / Port.hu)

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják izgalmas előadások. A Mesés Kikötőbe jön a Három kismalac, Mosó Masa és a Bőröndmesék

Július 21-én startol az Összpróba Alapítvány nyári táborának színházi és filmes kurzusa, Szász János Balázs Béla-díjas magyar színházi és filmrendező, dramaturg, forgatókönyvíró, a Színház- és Filmművészet Egyetem tanára, érdemes és kiváló művész vezetésével a balatonboglári Kultkikötőben. A szervezők július 19-ig várják a jelentkezőket 18 éves kortól. 

További információ a Kultkikötő és a Összpróba Alapítvány honlapján találhatóak. 

(Forrás: Kultkikötő)

Kapcsolódó cikkek

Szász János nyári alkotótábort vezet Balatonbogláron

süti beállítások módosítása