Megnyílt a Művészetek Völgye

A tegnap induló fesztivál 1200 programmal várja az érdeklődőket Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön. 

A 27. Művészetek Völgye 27 programhelyszínen és további 40 kisebb helyszínen várja az érdeklődőket koncertekkel, színházi előadásokkal, irodalmi estekkel és interaktív játékokkal.

A fesztivál új helyszíne lesz a Vigántpetenden felállított cirkuszi sátor, ahol akrobatikus újcirkuszi produkciókat láthat a közönség. Újdonság, hogy Szirtes Edina Mókus saját udvarban fogadja az érdeklődőket, valamint a Magyar Nemzeti Filmarchívum vetítéseit is láthatja majd a közönség.

kap_4.jpgForrás: Facebook

A fesztivál első és a második hétvégéjén lép színpadra mások mellett az Anima Sound System Bognár Szilvivel, a 30Y, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Szabó Balázs Bandája és a Pál Utcai Fiúk, a fesztivál zárókoncertjét pedig a Budapest Bár adja.     

Kapolcson lesz a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpad, valamint a Kőbánya Önkormányzata és a Kőbányai Zenei Stúdió közös színpada és a Harcsa Veronika Udvar, ahol több külföldi előadóval is találkozhatnak a látogatók.

Taliándörögdön felépült a Nemzeti Színház repertoárjából válogató Nemzeti Szín-Tér, mely egy estére az Óbudai Danubia Zenekar komolyzenei koncertjének is átadja a deszkákat. A Fidelio Színház Színpadon pedig a Katona József Színház, az Újszínház, az Orlai Produkció, a Tünet Együttes, a Jurányi Ház és a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásai láthatóak.     

kap_3.jpgSzűcs Nelli és Hobó

Szintén Taliándörögdön kapott helyet Hobo saját udvara: a Hobo Klub verses színházi esttel és beszélgetéssel várja a látogatókat.

Aki táncra, önismeretre, improvizációra vágyik, a Lemanguria Kreatív Mozgásudvar programjai között válogathat

A tíz nap alatt 300 önkéntes segíti majd a fesztiválozókat.

Részletek a fesztivál honlapján találhatók.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Művészetek Völgye – Újcirkusszal bővül a fesztivál

süti beállítások módosítása