Huszadik alkalommal startol el a Zsidó Kulturális Fesztivál

A kultúrában úgy találhatunk egymásra, hogy közben megmaradhatunk saját magunknak vallják a fesztivál szervezői. 

A fesztivál, amely mára Európa egyik legelismertebb zsidó kulturális programsorozatává nőtte ki magát, szeptember 3. és 14. között kerül megrendezésre Budapesten. 

somnakaj.jpgFalusi Mariann (középen) a Somnakaj című cigány musicalben

A korábban Zsidó Nyári Fesztiválnak nevezett rendezvény szervezői a nyitottságot, sokszínűséget, toleranciát, egymás elfogadását és a békés együttélést hirdető zsidóság arcát mutatják meg, mert azt vallják: a kultúrában úgy találhatunk egymásra, hogy közben megmaradhatunk saját magunknak. 

A fesztivál az elmúlt évekhez hasonlóan számos könnyű- és komolyzenei koncerttel, színházi és irodalmi programmal várja az érdeklődőket a fesztiválnak otthont adó, különleges varázsú helyszíneken. 

A Zsidó Kulturális Fesztivál tematikájából és széles programkínálatában mindenki megtalálja a neki való eseményeket, ahol egyszerre otthonosan közeli és izgalmasan távoli közösségekben érezheti magát. A szervezők idén is szeretettel várnak mindenkit, kicsiket és nagyokat egyaránt, mert a hazai és külföldi, zsidó és nem zsidó fellépőket, zenészeket, művészeket fölvonultató fesztivál célja a zsidó kulturális örökség megőrzése, minél szélesebb körrel való megismertetése, hiszen a magyar zsidóság és a régió kultúrája mindannyiunk közös kincse. 

halpernesjohnson.jpgKeszthelyi József és Trokán Péter a Halpern és Johnson előadásában (fotó: Horváth Juli)

A sokféle zenei program mellett színházi produkciókat is láthatunk a fesztiválon. A Goldmark teremben színpadra állítják többek között Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című darabját, Nóti Károly Szeressük egymást című bohózatát, valamint Lionel Goldstein Halpern és Johnson című darabját a Gólem Színház előadásában, Keszthelyi József és Trokán Péter címszereplésével. De ugyanitt megnézhetjük a Somnakaj című cigány musicalt is, amelyben mások mellett Oláh Gergő, Falusi Mariann, Tintér Gabriella és Szirtes Edina Mókus működik közre.

Részletes program a fesztivál honlapján található.

(Forrás: Zsidó Kulturális Fesztivál)

süti beállítások módosítása