Az Őrült Nők Ketrecével indítja az évadot az Átrium

Már az új ügyvezetéssel indul neki a következő évadnak az Átrium, ahol Alföldi Róbert is rendezni fog az ősszel.

Az Átrium augusztus 31-én kezdi az évadot Az Őrült Nők Ketrecével, és szeptemberben láthatóak lesznek a Kultúrbrigád produkciói: az Egy, kettő, három, az Igenis, miniszterelnök úr! és a Vaknyugat, valamint a Duda Éva Társulat és az Operettszínház koprodukciójában létrejött Frida.

orult_dudes.jpg                  Stohl András és Hevér Gábor Az Őrült Nők Ketrecében (fotó: Dudás Ernő / Kultúrbrigád)

Pintér Béla és Társulata egyik már korábban is vendégszerepelt előadása, a Parasztopera szintén szerepel ősszel az Átriumban. Mellette szeptembertől az Átrium ad helyet a független társulat két korábbi előadásának is, a Kaisers TV, Ungarn-nak illetve a Tündöklő Középszernek.

Másfél év után tér vissza Parti Nagy Lajos Átriumkloridja, amely öt teljesen független történetet mesél el: a búcsúzkodó szerelmesek, a rejtélyes rituáléra készülő cinkostársak, a meghasonlott külvárosi házaspár soha nem találkoznak egymással. Sőt, senki mással sem, hiszen az öt rövid jelenet anyaga a magánélet legintimebb szféráiból származik. Hogy mégis mi közük van a figuráknak egymáshoz, önmagukhoz, hozzánk; hogy párhuzamosan élt magányos életeink valahogy összekapcsolódnak-e – erre keresi a választ az előadás. Néder Panni rendezésében Hevér Gábor és Bíró Kriszta szerepel.

biro_hever_foto_szucs-szabo_marianna.jpgBíró Kriszta és Hevér Gábor az Átriumklorid előadásában (fotó: Szűcs-Szabó Marianna)

Szintén az Átriumba költözik az Ördögkatlan Produkció Majdnem 20 című előadása Tasnádi István tollából. Ebben a teljesen valószerűtlen utópiában egy csapat fiatal elbarikádozza magát a bezárásra ítélt Bárka Színházba, és nem hajlandó elhúzni onnan, nem használ sem jó szó, sem fenyegetés. A patthelyzetet az Új Fenntartó (Közszolgálati Egyetem) végül egy nagyvonalú ajánlattal kívánja feloldani: maradhatnak a fiatalok, ha hajlandóak átképeztetni magukat közszolgának. Megérkezik a Kiképző, és elkezdődik a kemény munka, melynek során ezek a romkocsmában merengő, elkényeztetett, idealista művészpalánták a mai kor elvárásainak megfelelően életre nevelődnek. Vagy nem… olvasható színlapon. Az előadást Vidovszky György rendezte, szereplői: Bárdi Gergő, Blahó Gergely, Császár Réka, Egri Bálint, Farkas Dénes, Kovács Gergely, Molnár Áron és Sipos Viktória.

majdnem20.jpgMajdnem 20 

Október 14-én egy bemutatóval is jelentkezik az Átrium. Alföldi Róbert rendezésében lesz látható Rainer Maria Fassbinder A félelem megeszi a lelket című drámája Hernádi Judittal, Bányai Kelemen Barnával, Parti Nórával, Bercsényi Péterrel, Mihályfi Balázzsal és Szatory Dáviddal.

Krizsó Szilvia talkshowja is helyet kap az Átriumban. A KrizShow vendégei szeptemberben: Kern András, Sváby András (szeptember 8.), illetve Jordán Tamás és Grecsó Krisztián (szeptember 17.).

Bödőcs Tibor Addig se iszik című könyvbemutatójára pedig szeptember 23-án kerül sor.

Az Átrium szeptember 2-án a Pozsonyi Pikniken várja az érdeklődőket, illetve szeptember 16-án a Színházak Éjszakája programsorozathoz is csatlakozik. Mindkét programon kedvezményekkel, meglepetésekkel és különleges programmal várja a látogatókat.

(Forrás: Átrium)

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert és Bodó Viktor is rendez a megújuló Átriumban

süti beállítások módosítása