Tovább dübörög a Kultkikötő

Zenés produkcióban és vígjátékokban sem lesz hiány: jön Rúzsa Magdi, a Thália Színház előadásával Szabó Győző, Gubás Gabi, és Bogláron debütál a Grönholm-módszer is. 

Parti Nagy Lajos Az étkezés ártalmasságáról című művének szabadtéri bemutatója a balatonföldvári Kultkikötőben látható augusztus 10-én este. Az Orlai Produkciós Iroda előadása valóban termékbemutató előadás, a főhős, bizonyos Fibinger tragikomikus nagymonológja, élet-áriája haknikörútja egy állomásán, egy sokat látott, vidéki művelődési ház színpadán. Jóllehet, a főhős „az étkezés”-ről beszél csillapíthatatlanul, de életről, halálról, szerelemről, szól, a szenvedélyről, az olthatatlan, kéjes dühről, amivel az ember be akarja kebelezni a másikat, magát, a világot, míg el nem dől vele önnön börtöne és temploma, a kalodányi test. A főszerepben Mészáros Máté, a rendező Znamenák István. 

etkezes2_foto_takacs_attila.jpgMészáros Máté Az étkezés ártalmasságáról előadásában (fotó: Takács Attila)

2011. november 16-án bemutatott Magdaléna Rúzsa koncert vallomásokkal estjét eddig 60 ezer ember látta, mely a Pesti Színház repertoárjában immár a hatodik évada látható. Most a balatonföldvári Kultkikötőbe várja közönségét augusztus 11-én este. 

Felhőtlen nyárestét ígér a Thália Színház Bérgyilkos a barátom című előadása augusztus 12-én este. A francia bohózatszerző, Francis Veber (Balfácánt vacsorára, Magas szőke férfi felemás cipőben) halálosan mulatságos és képtelenül érzelmes darabját többször megfilmesítették és jelenleg is játsszák a londoni West Enden. Most Vida Péter rendezésében látható Tamási Zoltán, Gubás Gabi, Szabó Győző, Mózes András, Banovits Vivianne és Hajmási Dávid előadásában. Az este különlegessége, hogy a főszerepben a Kultkikötő alapító igazgatója, Nagy Viktor látható. 

csatary-nagy_krisztina.jpg        Tamási Zoltán és Nagy Viktor a Bérgyilkos a barátom előadásában (fotó: Csatáry-Nagy Krisztina)

A Thália Színház, Kultkikötő és a Ridzi Produkciós iroda közös bemutatója a Grönholm-módszer, a premier augusztus 11-én este látható a balatonboglári Kultkikötőben. A fiatal színművész, Mózes András első rendezésében Szabó Erika, Bán Bálint, Borsányi Dániel és Domokos Zsolt lép színpadra. A Grönholm-módszer egy különös állásinterjú és négy elszánt jelentkező története, aminek végére a néző is a döntés részese lesz.  

A Budapest Jazz Orchestra a Queen együttes dalait öltözteti jazz-es köntösbe  augusztus 12-én a boglári Kultkikötőben. Az estén felhangoznak a Queen megkerülhetetlen slágerei – egyedi hangszerelésben, de olyan kevésbé ismert dalok is helyet kaptak a műsorban, melyek hallatán a közönség vélhetően el sem fogja hinni, hogy ezek ugyanazon együttes alkotásai. A Budapest Jazz Orchestra nem kisebb neveket nyert meg a produkcióhoz énekesnek, mint:  Wolf Kati, Urbán Orsi, Mujahid Zoltán. 

svejk_puskel_zsolt.jpgMikó István a Svejk vagyok előadásában (fotó: Puskel Zsolt / Port.hu)

Mikó István Svejk vagyok című előadásával érkezik augusztus 10-én este a fenyvesi Kultkikötőbe. A címlapon ez áll: zenés sörözgetés egy derék katonával és a közönséggel egy részben. Az előadás ajánlója pedig így fogalmaz: „Nagy idők nagy embereket kívánnak. Vannak szerény, fel nem ismert hősök, akiket nem dicsőít a történelem, mint Napoleont. Jellemrajzuk elhomályosítaná még makedóniai Nagy Sándor dicsőségét is. Manapság, a prágai utcákon járva, találkozhattok egy ütött-kopott férfival, aki maga sem tudja, milyen jelentős szerepet játszott a mostani nagy idők történetében. Szerényen megy a dolga után, nem zaklat senkit, és őt sem zaklatják interjúért az újságírók. Ha megkérdeznétek, hogy hívják, egyszerűen és szerényen így felelne: Svejk vagyok...” 

A gyerekeket Földváron szombaton és vasárnap délelőtt, Bogláron pénteken és vasárnap délelőtt, míg Fenyvesen kedden, pénteken és szombaton délelőtt várják előadások. A Mesés Kikötőbe jön Ruttkai Bori Bandája, A zöldszakállú király és a Csicseri történet. 

További információ a Kultkikötő internetes oldalán található.

(Forrás: Kultkikötő)

süti beállítások módosítása