Ma kezdődik a 26. Zempléni Fesztivál

A Tenkes kapitánya látványos táncjátékként és a felvidéki Csavar Színház is szerepel az augusztus 19-ig tartó, elsősorban zenei programokban gazdag fesztiválon. 

A fesztivál komolyzenei koncertekkel, színházi- és táncelőadásokkal, jazz koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a látogatókat Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szerencs és Tokaj mellett több zempléni település szabadtéri helyszínein és műemlékeinél. 

a_tenkes_kapitanya.jpgA Tenkes kapitánya

A térség legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínén, a 2500 fő befogadására alkalmas Tokaj Fesztiválkatlanban két nagyszabású produkciót láthatnak-hallhatnak az érdeklődők: elsőként a ’60-as évek felejthetetlen TV-sorozatából született ötlet alapján készült A Tenkes kapitánya című látványos táncelőadást, Zsuráfszky Zoltán rendezésében és a Nemzeti Táncegyüttes előadásában. A Zempléni Fesztivál keretében mutatjuk be az ABBA Symphony Show-t, a Singer Street, a Coincidance Tánctársulat és a Budafoki Dohnányi Zenekar közös produkcióját, melynek karmestere Hollerung Gábor

Az elmúlt években indított tematikus fesztiválnapok egyikén, az „Egy nap Mádon” programjában szerepel többek között a zempléni közönség egyik kedvence a Csavar Színház Azördögbe!!! című mesejátékával. 

ordog.jpg                 Azördögbe!!! - Kiss Szilvia és Gál Tamás

Felújítják a korábbi években rendezett vacsoraesteket: Erdőbényén, a Hotel Magitában flamenco táncosok prudukcióját élvezhetik a látogatók. 

Nem maradnak el a kamara-, gasztronómiai és családi programok sem. Sárospatakon a Fesztivál teljes időszaka alatt nyitva lesz a Borterasz, amely egy kiállítás, gyerekműsorok, világzenei­ és jazz formációk koncerthelyszíne is lesz, és emellett helyi borászok kínálatát kóstolhatják az érdeklődők. 

A programokról részletes információ a fesztivál honlapján és FB oldalán olvasható. 

(Forrás: Zempléni Fesztivál)

süti beállítások módosítása