Lórán Lenke 90 évesen végleg visszavonul

A népszerű komika féléves kórházi kezelés után térhetett haza. Életkedve és a humora a régi, de azt nyilatkozta, hogy nem lép többé színpadra.

A Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művész mindig is kirobbanó energiáiról volt híres. Lórán Lenke 1943-1945 között a Fővárosi Operettszínházban kezdte a pályafutását. 1945-1966 között a Művész Színház, a Vidám Színpad, a Magyar Néphadsereg Színháza, végül a Petőfi Színház tagja volt. 1966-1998 között a Vidám Színpadon játszott. 1998-tól a Mikroszkóp Színpad tagja volt.

loran.jpgLórán Lenke A Nő háromszor című televíziós műsor műsorvezetőjeként 

Elsősorban vígjátékokból emlékezhetünk a játékára, de komolyabb karakterszerepekben is voltak emlékezetes alakításai. Kórházi tartózkodása alatt a Vidám Színpad 65. évfordulóján megrendezett ünnepségen a színház örökös tagjává választották.

Fekszem az ágyban, nézem a tévét, pihenek, alszom. A nagy meleg sem zavar, mert megy a légkondi. Nagyon tudom élvezni a pihenést, azt hogy nem kell csinálnom semmit” – nyilatkozta a Borsnak, miután hazatért a kórházból. „Nem megyek én már a színpadra. Én már nem megyek! Eleget voltam, most már menjen más! Nincs igazam?” – fűzte hozzá.

A cikk zárásaként egy örökzöld 1960-ból:

(Forrás: Bors, Wikipédia, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása