Százötven előadásra készülnek a Zenthe Ferenc Színház új évadában

A salgótarjáni színház az előző évadbeli 103-ról 150-re emeli előadásainak számát, valamint színházi dolgozóinak a létszámát is megemelte.

Kilenc műszaki alkalmazottat, díszítőt, hang- és fénytechnikust, közönségszervezőt és informatikust vettek fel főállású munkatársnak a teátrumnál, akik többsége korábban közfoglalkoztatottként dolgozott a színházban. 

Salgótarján közgyűlése áprilisban fenntartói megállapodást fogadott el, amelyben kinyilvánította, hogy prioritásként kezeli az előadóművészeti értékek létrehozását, a több mint száz éves városi színjátszás hagyományának ápolását.

zenthe.jpg

A tevékenységhez 2017-ben 114 millió forintos támogatást nyújt a város, a színház pedig vállalta, hogy legalább 150 előadást mutat be minimum 38 ezres nézőszámot elérve, az előadások látogatottságát pedig 70 százalék fölé emeli.

A következő évadát új bérletstruktúrával indítja a társulat; újdonság a Vertich József-bérlet kizárólag vidám darabokkal, valamint a vendégelőadásokat, kuriózumokat tartalmazó Tolnay Klári-bérlet, míg a zenés darabok a Komlóssy Erzsébet-bérletben kaptak helyet.

Ebben a sorozatban elsőként Michael Frayn Még egyszer hátulról című bohózatát mutatják be október 2-án, a Zenthe Ferenc Színház és a Váci Dunakanyar Színház közös produkciójában lép fel a Jászai Mari-díjas Kautzky Armand. A Zenthe-bérletesek júniusig A falu rossza, a Rettenetes szülők és Az eltört korsó című premier előadásokat láthatják.

A Tolnay Klári-bérlet műsorán van többek között a Körhinta a Nemzeti Színház, illetve A király beszéde a Veszprémi Petőfi Színház előadásában, a zenés darabok sorában Verdi Rigoletto című operáját vagy a La Mancha lovagja című musicalt láthatják a nézők.

Kis Domonkos Márk, a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, a Váci Dunakanyar Színház igazgatója  elmondta, mindkét társulat azon dolgozik, hogy megkapja a kiemelt előadóművészeti státuszt és az ezzel járó állami normatívát. Ennek elérésében is segítik egymást, és előadások cseréiben is együttműködnek.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása