Nagy lendülettel indítja a következő évadát a Miskolci Nemzeti Színház

Szeptemberben és októberben hat bemutató is várja a nézőket, az évad repertoárjában pedig tizenöt új produkció szerepel. Az új társulati tagok is bemutatkoztak.

A megszokott műfaji sokszínűség idén is jellemző az évadra: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak az előadások között. 

Szeptemberben és októberben hat bemutatót is tervez a színház, így a társulati ülés után rögtön el is kezdődtek az első olvasópróbák. Az őszi időszakban számos program is várja a színházbarátokat, hiszen a hagyományokhoz híven szeptember 3-án az évadnyitó szabadtéri rendezvényen délelőtt családi programok, este pedig Ki mit szeret? címmel a színház társulatának zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. 

170822_mnsz_evadnyito_13_resize.JPGBéres Attila igazgató a teátrum évadnyitó társulati ülésén (fotók: Gálos Mihály Samu)

Szeptember 16-án ismét megrendezik a Színházak Éjszakáját, ahol a nyílt próbák mellett meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők. A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én miskolci középiskolások vehetnek részt Szigethy Gábor színháztörténész, egyetemi tanár előadásán, amely a decemberben bemutatásra kerülő Csongor és Tündét igyekszik közelebb hozni a diákokhoz. 

Az évadnyitón bemutatkoztak a társulat új tagjai is. Három fiatal színművész, Papp Endre, Horváth Alexandra és Mészöly Anna is Miskolcra érkezik az idei évadra. 

170822_mnsz_evadnyito_16_resize.JPG

Szeptember 22-én a Marica grófnő nyitja meg az évadot a Nagyszínházban, az operettet Szabó Máté rendezésében láthatja a közönség. A Kamaraszínházban gyermekelőadással, a Minden egér szereti a sajtot című zenés mesejátékkal indul az évad szeptember 29-én, amelyet Keszég László rendez. A Játékszínben pedig Szőcs Artur állítja színpadra szeptember 30-án Bertolt Brecht színművét, A kaukázusi krétakört.

A Miskolci Nemzeti Színház évadának részleteiről a színház honlapján olvashat. 

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színpad)

Kapcsolódó cikkek

Mit érdemes megnézni a nemzeti színházakban?

süti beállítások módosítása