Bemutató is elmarad a Pécsi Nemzetiben a város fizetésképtelensége miatt

Rázga Miklós igazgató a társulattal közölte, május óta egy fillér támogatást sem kaptak a pécsi önkormányzattól.

A Szabad Pécs nevű független helyi lap értesülései szerint Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház igazgatója a társulatnak mondta el, a 2017/2018-as évadban a tervezettnél egy bemutatóval kevesebbet tudnak tartani, mert a pécsi önkormányzat május óta semmilyen támogatást nem folyósított a színháznak.

pecs_szinhaz.jpg

Mint arról a lap beszámolt, Páva Zsolt polgármester korábban 5 milliárd forintnyi adósságot elismert, ami a város számlájáról hiányzik, de cáfolta, hogy csődközeli helyzet lenne, mert ez jogilag nem lehetséges. Csőd helyett fizetésképtelenség van, s ez nemcsak a színházat érinti, szinte senki sem kapja már hónapok óta a várostól a pécsi önkormányzattal kötött támogatási szerződés szerint neki megjáró támogatási összeget, köztük olyanok, akik kötelező önkormányzati feladatot látnak el a város helyett. Jó néhány civil szervezettől is jelezték, hogy ők sem kapták meg az ígért, szerződésben is vállalt támogatást a várostól.

Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület önkormányzati képviselője szerint a hiány akár 8 milliárd forintra is rúghat.

(Forrás: szabadpecs.hu)

süti beállítások módosítása