Indul az évad Marosvásárhelyen is

Számos fesztiválszereplés és új bemutatók a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatánál.

Augusztus 24-én évadnyitó társulati ülést tartott a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata. Keresztes Attila művészeti igazgató vázolta a 2017/2018-as idény tervezett programját. Kihangsúlyozta, hogy az idei évad megfeszített munkatempót igényel az egymást érő bemutatók és fesztiválszereplések miatt. Gáspárik Attila vezérigazgató az előző periódus eredményeit értékelve a profizmus, az igényesség és a művészi fegyelem fontosságát emelte ki, amelyek gyakorlása elengedhetetlen a további sikerek eléréséhez.

retromadar_blokknak_csapodik_es_forro_aszfaltra_zuhan_foto_rab_zoltan-31.jpgRetromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan (forrás: Tompa Miklós Társulat)

A Tompa Miklós Társulat számára a munka már augusztus elején elkezdődött: a Vásárhelyi Forgatag programjához kapcsolódva két előadást is műsorra tűzött (Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május; Radu Afrim: Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan), de a sokszoros fesztiváldíjas előadás, Bartis Attila A nyugalom című darabja is már az évad elején (aug. 30., 31.) látható lesz. A nyugalom szeptember közepén Csehországban, Pilsenben vendégszerepel a 25.Nemzetközi Színházfesztiválon, míg a Timur Vermes: Nézd, ki van itt című darabbal Szatmárnémetiben, a Tranzit Feszt Nemzetközi Multikulturális Színházi Fesztiválon vesz részt a társulat.

Októberben Csehov Sirály című színműve Szerbiában, Újvidéken lesz látható a SYNERGY#WTF (World Theatre Festival) elnevezésű seregszemlén, míg a Radu Afrim: Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan című előadása Bukarestben az Országos Színházi Találkozó keretében kerül bemutatásra. Mindeközben két premierre készül a társulat: Pozsgai Zsolt: Liselotte és a május – rendező Harsányi Zsolt (2017. október 6.) és Shakespeare: Macbeth – rendező Keresztes Attila (2017. október 13.).

nyug_1_rab_zoltan.jpgA nyugalom (fotó: Rab Zoltán)

A hivatalos évadnyitásra szeptember 9-én, szombaton 10.00 órától kerül sor a Színház téren 100% Reloaded címmel, melynek keretében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mindkét társulata egész napos, sőt, éjszakába hajló programsorozattal várja barátait és közönsége tagjait. A kínálatban nyílt próba, kincskeresés, társasjáték, színészek kedvenc állatainak szépségversenye, orvosi tanácsadás, sminkkészítés, jóga, torna, zsonglőrködés, táncműhely és egyéb izgalmas tevékenység szerepel.

(Forrás: Tompa Miklós Társulat)

Kapcsolódó

A marosvásárhelyi Retromadár minden létező díjat besöpört Romániában

süti beállítások módosítása