Akik nélkül nem lenne Örkény az Örkény

Az Örkény Színház mindig előtérben lévő színészei a mindig háttérben maradó munkatársakat mutatják be.

Az Örkény Színház Facebook-oldalán az elmúlt héten naponta jelentek meg a teátrum dolgozóit bemutató kis portrék. Egy-egy színész egy-egy kollégát vagy részleget választott ki, hogy megismertessék az Örkény közönséget a háttérben folyó munkával. Jéger Zsombor, Takács Nóra Diána, Dóra Béla, Ficza István, Gálffi László, Novkov Máté és Nagy Zsolt ismertet meg bennünket a produkciós vezetőtől a büfésen keresztül a hangosítókig azokkal, akik nélkül az Örkény nem lenne az Örkény.

orkeny_dolgozok_1.jpgJéger Zsombor és Tóth Péter produkciós vezető (fotók: Horváth Judit)

Jéger Zsombor Tóth Péter produkciós vezetőt választotta, aki az egyik legprecízebb és legpontosabb ember a csapatban, emellett elképesztően laza a humora”. Bármilyen ügyet képes elintézni, és bármikor lehet számítani rá. Takács Nóra Diána Szieber Ottó világosítóval ismertet meg minket, aki először dolgozik színházban. Figyelem és érzékenység jellemző rá, ami elengedhetetlen, hogy valaki jó színházi emberré váljon.

Dóra Béla Dóczi Orsolya büfésről csak ódákat tud zengeni. „Ha Orsi nem lenne, mi sem lennénk. Ő az, aki étket ad nekünk, kinek főztjétől egyből jobban megy a próba. Szeretete és túrógombócának illata rögtön jobb kedvet csinál az egész színházban. A közösségi élet motorja, ő tart minket ilyen jó formában. Mosolyog, főz, mosogat, és megintcsak mosolyog. Egyszóval ad és ad. Mint egy jó asszony.” Szerencsére a büfé kínálatát mi, nézők is élvezhetjük.

orkeny_dolgozok_2.jpgDóczi Orsolya büfés és Dóra Béla

Ficza István a közönségszervezésben dolgozó négy hölgy koszorújában mutatkozik. Endrédi Krisztina, Komon Ágnes, Pongrácz Györgyi és Őri Bea nélkül nem mehetnének teltházzal az Örkény előadásai. „Jövet-menet elmegyek előttük, beintegetek, sőt a délelőtti próba után meg is állok náluk. Nagy dumás vagyok, és szeretek Györgyivel, Krisztivel, Ágival és Beával beszélgetni. Állandó helyem is van, Pongrácz Györgyi íróasztala előtti szék” – vall a közönségszervezőkhöz való viszonyáról.

Gálffi László szintén hölgyeket választott, méghozzá az öltöztetőket: Vass Barbarát, Tóth Tündét és Frank Mónikát. Szépek, fiatalok, energikusak. Három izgalmas személyiség. Mintha három feleségem lenne. Minden rigolyámra egy. Ki se kell mondanom a kérésemet, már teljesítik, ha rossz kedvem van (ez gyakran előfordul egy idős embernél), ők rögtön egy mosollyal helyretesznek, nehezen tolerálható viccelődéseimet hősiesen elviselik. Védőangyalok. Laci angyalai” – mondja Gálffi László.

orkeny_dolgozok_3.jpgGálffi László az öltöztető hölgyek koszorújában

Novkov Máté Vásárhelyi Mártont, az Örkény Stúdió műszaki felelősét mutatja be. „Marci egy igazi nagyfőnök, akinek saját színpada van, emberek dolgoznak a keze alatt, Mercivel és Vespával jár, és rajongói oldala is van a Facebookon. The Boss.” Végül, de nem utolsó sorban Nagy Zsolt Mazura János, Halmen Zoltán és Baranyai Illés hangtárosokat, valamint Patkós Bálint díszítőt ismerteti meg velünk. Utóbbi „maga Buddha. Szerintem ő tartja balanszban a színház mentális inkubátorházát”.

(Forrás: az Örkény István Színház Facebook-oldala)

süti beállítások módosítása