Palacsintával ünnepli az új évadot a Miskolci Nemzeti Színház

Idén is szabadtéri rendezvénnyel kezdődik az évad a Miskolci Nemzeti Színházban szeptember 3-án.

A Déryné-kertben egész napos programmal készül a teátrum: kalandjáték a gyerekeknek, óriásszínező, musicalmesék, a zenekar és a Miskolci Balett műsora délelőtt, este pedig a társulat tagjainak zenés bemutatkozása várja az érdeklődőket. A 194. évad tiszteletére pedig 194 darab lekváros palacsintát sütnek ki a művészek, amelyet a kilátogatók között osztanak majd szét.

evadhirdetes_majus_1.jpgÉvadhirdetés a Miskolci Nemzeti Színházban (fotók: Éder Vera)

Az idei évadnyitó rendezvényen a korábbi évek népszerű programjai mellett meglepetésekkel és újdonsággal várják a színházbarátokat. Délelőtt családi programokkal készül a színház: a színpadon a jövő évad repertoárjából láthatnak részleteket, a zenekar és a Miskolci Balett is műsorral készül. Idén is lehet vezényelni a színház zenekarát, sőt, a legbátrabbak most akár a Miskolci Balett koreográfusává is válhatnak: a táncosok segítségével saját koreográfiát készíthetnek a jelentkezők. Ismét megnyílik a Selfie-Pont, bárki készíthet fotót a színművészekkel. A kicsiket óriásszínező és musicalmesék várják.

Kalandjátékra hívják a színészek idén a gyerekeket. A Minden egér szereti a sajtot bemutatóhoz kapcsolódva Fruzsi és Soma, a két kisegér kéri a kicsik segítségét ahhoz, hogy megtalálják a Nagy Macska Mágust. A fiataloknak is játékkal készül a színház: Kokics Péter, a Kilépő házigazdája vezényletével a bátor jelentkezők egy élő tabló részesei lehetnek.

evadhirdetes_majus.jpg

A felnőttek számára is tartogat újdonságot szeptember 3-a. Hagyományteremtő céllal aznap indul útjára Versek a függöny mögött címmel egy különleges kezdeményezés. A színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben a színművészek kedvenc versét.

Este a Déryné-kertbe várják az érdeklődőket, ahol a színház társulata mutatkozik be, Ki mit szeret címmel egy zenés-táncos-verses esten. A hagyományokhoz híven idén is látványos fényfestéssel zárul az este: a Színészlakások falán elevenedik meg a színház 194. évada.

 

Részletes programok:

 

Kisütjük a 194. évadot!

A 2017-2018-as évad minden ízét és fűszerét belesütjük a helyszínen készülő 194 db. palacsintába! Köszönjük a Desszertem cukrászdának a felajánlott palacsintatésztát!

 

Délelőtti programok:

10:00-11:00. Mesés varázslat: Rajzfilmslágerek és musical dalok művészeink előadásában

 

10:15-11:00. Segítsetek Fruzsinak és Somának eljutni a Nagy Macska Márgushoz! – Kalandjáték 6-12 éves gyerekeknek. A program előzetes regisztrációhoz kötött!

 

11:00-11:30. Tablóképek élőben – A játékra 12 év feletti gyerekek jelentkezését várják! A program helyszíni regisztrációhoz kötött!

 

11:30-12:15. A Miskolci Nemzeti Színház zenekarának szabadtéri koncertje

Közben: Vezényeld a zenekart 

 

12:30-13:00. A Miskolci Balett műsora – visszatekintő az idei évadra és ízelítő az új évad repertoárjából!

Közben: Légy te a Miskolci Balett koreográfusa! – a táncosok segítségével készítsen saját koreográfiát!

 

13:00-14:00. Operett slágerek élőben: A szeptemberben bemutatásra kerülő Marica grófnő népszerű slágereiből ad ízelítőt a társulat.

Zárásként: a Miskolci Balett közös tánctanulásra hívja a vállalkozó kedvű nézőket az operett népszerű dalára: „Ringó vállú csengeri violám…”

 

Esti programok:

19:00-20:30. Ki mit szeret?: A Miskolci Nemzeti Színház társulata mutatkozik be egy zenés-táncos-verses esten!

 

20:30-20:40. Fényfestés a Déryné-kertben

 

Egész napos programok:

Gyerekeknek: Minden egér szereti a sajtot óriásszínező – az elkészült alkotást az előadás premierjén kiállítják a Kamaraszínház előterében
Kóstolja meg az évad palacsintáját! – a 194. évad tiszteletére 194 palacsinta készül, Molnár Anna színművésznő saját készítésű lekvárjával ízesítve
Versek a függöny mögött – a színház előtt felállított fülkébe bárki beülhet, hogy meghallgassa élőben a színművészek kedvenc versét
Váltsa meg bérletét aznap, vagy vegyen részt játékainkban és szerezzen dedikált plakátot!
Nyerje vissza bérlete árát! A szeptember 3-án bérletet váltó nézőink közül egy szerencsés nyertes visszakapja bérlete árát!
Legyen Ön is kampányarc – Készítsen saját plakátot a színészekkel! Keresse A Szelfi Pontot

(Forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

Kapcsolódó

Nagy lendülettel indítja a következő évadát a Miskolci Nemzeti Színház

süti beállítások módosítása