Életműdíjat kapott Jordán Tamás a VIDOR Fesztiválon

A Hippolyt-díjat a művész Benedek Miklós zsűrielnöktől és Kirják Róberttől, a Móricz Zsigmond Színház igazgatójától vehette át.

Jordán Tamásnak ítélték az Életmű-díjat a 16. alkalommal megrendezett VIDOR Fesztiválon. A közönség állva tapsolta és ünnepelte a színművészt, aki rendhagyó módon nem a fesztivál után, hanem a versenyprogram közepén, az előadás után vehette át a legnagyobb VIDOR elismerésnek számító Hyppolyt-díjat, melyet Benedek Miklós, a zsűri elnöke, valamint Kirják Róbert, a fesztivált szervező Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója adott át a színház kamaraszínpadán. 

0829_jordan_tamas_eletmudij_sip_9429_sipeki.JPGBenedek Miklós és Jordán Tamás az életműdíj átvételekor (fotó: Sipeki Péter)

A korábbi években ugyancsak Életmű-díjban részesült: Józsa Imre (2016), Szacsvay László (2014), Benedek Miklós (2013), Gálvölgyi János (2012), Kern András (2011), Harkány Endre (2010), és Bodrogi Gyula (2009). 

Jordán Tamást nem először ismerte el a VIDOR zsűrije: 2012-ben a Széllel szembe – poénok és poémák című stand-up estjét (Weöres Sándor Színház) a példaértékű műfaji újításért a fesztivál Különdíjjal jutalmazta. Idén a Rózsavölgyi Szalon & Café produkciójával érkezett Nyíregyházára, ahol Dicső Dániel rendezésében Hernádi Judittal, Sipos Verával és Mohai Tamással a Salamon király szorong című komédiából játszottak dupla előadást.

(Forrás: Móricz Zsigmond Színház)

süti beállítások módosítása