„Lenézik a nevettetést, pedig az a legnehezebb”

Koltai Róbert a Borsnak nyilatkozott barátságokról, színházi pályáról és az öregedés jeleiről.

Koltai Róbert az interjúban elmondta, jelenleg Szirtes Balázzsal próbálja a Batang felé című tragikomédiát. A darab arról szól, hogy lesz két vadidegen emberből sziámi páros. Mindegyik megy a maga abszurd útján a vég felé, és mégis mosolygunk, könnyezünk. Kicsit nevetünk, kicsit sírunk. Rendezőt és színészt próbáló darab” – vallja róla. Nyáron Kosztolányit játszotta Szegeden Réczei Tamás darabjában és rendezésében. A legnagyobb melegben mellényes, nyakkendős szerepben kellett alakítania.

koltai_r.jpgKoltai Róbert (fotó: Puskel Zsolt, forrás: port.hu)

Az interjúban szóba került az öregedés, a már nem élő barátok: Vajda László, Kiss István, Helyey László, Rajhona Ádám, Dánffy Sándor. Még élő barátai Jordán Tamás, Lukáts Andor és persze Kern András, akivel majd’ húsz évet játszották/játsszák A miniszter félrelép és a Balfácánt vacsorára! című előadásokat a József Attila Színházban.

A színészi pályáról és komikusi szerepéről is vallott: „A mi pályánk elég kegyetlen, mindenki a saját életét éli, ami természetes. Ebben az úgynevezett elitben volt egy legyintés, hogy ja, a Robi a József Attilában, meg a vicces darabok, meg a poén, mintha az nem lenne csoda. Ahogy a Bodrogi mondja: lenézik a nevettetést, pedig az a legnehezebb. Mindent színvonalasan kell csinálni. De most úgy érzem, hogy rendben vagyok.

Az interjúban beszélt még arról, hogy bár külön élnek, nem váltak el Pogány Judittal, mesélt majdnem bénulással végződő színpadi balesetéről, és elmondta, miben érzi az öregedést.

Az interjú teljes terjedelmében itt olvasható.

(Forrás: borsonline.hu)

süti beállítások módosítása