A Jordán-sztori – Könyv jelent meg Jordán Tamásról

Balogh Gyula könyvében megszólal többek között Alföldi Róbert, Koltai Róbert, Molnár Piroska, Pogány Judit és Trokán Péter.

Szeptember 8-án, pénteken 17 óra 30 perckor az Örkény István Könyvesboltban tartják Balogh Gyula A Jordán-sztori. Egy színházi jelenség című könyvének bemutatóját. Vendégek lesznek: Csankó Zoltán, Jordán Adél, Jordán Tamás, Koltai Róbert és Radnóti Zsuzsa. A moderátor Mohácsi Szilvia.

jordan_meszaros_zsolt.JPGJordán Tamás (fotó: Mészáros Zsolt) 

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent könyvben Jordán Tamásról, a botrányos szombathelyi színházigazgató-választás  főszereplőjéről pályatársak, kollégák, barátok, családtagok mesélnek. Megszólal Alföldi Róbert, Bálint András, Bozó Andrea, Csankó Zoltán, Jordán Adél, Jordán Péter, Juhász László, Koltai Róbert, Lukáts Andor, Molnár Piroska, Pogány Judit, Sebő Ferenc, Simon István, Trokán Péter és ő maga. Kuriózuma a kötetnek, hogy Tamás életének három legfontosabb nőalakja, Jordán Tamásné, Judit (Tamás korábbi társa), Lázár Kati és Pap Kriszta (Tamás élettársa) is interjút adott a szerzőnek.

„Jordán Tamás gyakran képes álomból valóságot teremteni. Rutinja van benne. Ahogy beszélgetőpartnereim közül többen megfogalmazták: teremtő alkat. A génjeiben hordozza az alkotás, az új létrehozásának szenvedélyes vágyát. Ez az interjúkötet is tulajdonképpen egy álom megvalósulása. Ezúttal leginkább a szerző álmáról van szó, de remélhetőleg ez egybeesik mások álmával is" – írja Balogh Gyula a kötet előszavában.

(Forrás: Kossuth Kiadó)

süti beállítások módosítása