Mucsi és Scherer is vendégeskedik a Pécsi Harmadik Színházban

Kortárs dráma, zenés játék, magyarországi és határon túli magyar vendégprodukciók is a teátrum új évadjának műsorán.

Schwajda György A szent család című komédiáját és Visky András Júlia – párbeszéd a szerelemről elnevezésű darabját viszik színre Vincze János színházigazgató rendezésében.

piszkavas.JPGPiszkavas (fotó: Tóth László) 

Bartis Attila Rendezés című produkcióját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata hozza el Pécsre, a veszprémi Pannon Várszínház A bunkerrajzolóval; Mucsi Zoltán és Scherer Péter az EztRád című „zenés alternatív társadalomkritikával”, Szűcs Nelli pedig a huszadik század egyik legnagyobb magyar színésznőjének, Fedák Sárinak emléket állító estjével vendégszerepel az uránvárosi színházban.

Az évadban is repertoáron marad Székely Csaba komédiája, a Bányavirág, illetve Parti Nagy Lajos és Darvas Ferenc zenés huszerettje, az Ibusár-megállóhely. Ismét láthatja a közönség Örkény István klasszikusát, a Kulcskeresőket, Görgey Gábor Komámasszony, hol a stukker? című korai abszurdját, illetve a 2016-os Pécsi Országos Színházi Találkozón (POSZT) két díjjal jutalmazott Piszkavas című Martin McDonagh-darabot. Műsoron marad még Émile Ajar Előttem az élet című regényének színpadi adaptációja is.

eztrad.JPGEztRád – Scherer Péter (fotó: Mészáros Csaba)

A gyermekeknek óvodás kortól a kisiskolás korosztályig kínálnak előadásokat, köztük a Csibész Csabi című interaktív koncertmesét, amelyet országszerte több helyen is játszik a Pécsi Harmadik Színház művészgárdája.

A Moravetz Levente–Horváth Krisztián szerzőpáros A világ teremtődése és az Örömlányok végnapjai című produkcióit állítják színpadra az Egy életem, két halálom című krimibohózat mellett.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása