Molnár Piroska önálló estje és Tóth Krisztina első darabja a Rózsavölgyiben

Ezek és sok más mellett Ibsen-kamaradarabot, Szép Ernő műveiből válogatott előadást és Sándor György önálló estjét is láthatja a közönség a Rózsavölgyi Szalon idei évadában.

Az idei szezont Eric-Emmanuel Schmitt Az ismeretlen című darabja nyitja a mai napon Fodor Tamás, Sütő András, Sztarenki Dóra és Varga Ádám főszereplésével. A történet 1938 márciusán Sigmund Freud irodájában játszódik, ahova váratlanul egy idegen érkezik, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten. Az 1994-ben Franciaországban színpadra került darab elnyerte a legjobb írónak, a legjobb rendezésért és a legjobb előadásért járó Moliére-díjat.

Október 6-án Molnár Piroska Emberi hang című zenés színházi estjét mutatják be, amelyben a művész életpályája legjelentősebb zenei szerepeiből és a neki írt dalokból válogat. Egy-egy estére meglepetésvendégeket is fogad, mások mellett Novák Jánost, Udvaros Dorottyát, Alföldi Róbertet és Vári Évát.

rozsa.jpgRózsavölgyi Szalon

November 7-én Kérem, én még nem játszottam címmel mutatja be a szalon Seres Tamás rendezését, amelyben Szép Ernő költeményeinek és novelláinak részletei elevenednek meg egy különálló történetbe ágyazva Trill Zsolt, Bíró Eszter és Födő Sándor "Fodo" közreműködésével.

William Nicholson Visszavonulás című darabja november 24-én lesz először látható a belvárosi helyszín színpadán. Rátóti Zoltán és Söptei Andrea egy harmincéves házasság buktatóiról, a szeretetről, az öregedés elleni küzdelemről szól, a pár fiát Porogi Ádám alakítja. Az Oscar-díjra is jelölt szerző darabja 2003-ban nagy sikert aratott a New York-i Broadwayn.

Örömkönny(v)eim címmel november végén Sándor György mutatja be önálló estjét. A szerző a helyszínen elmondta: „nyolcvanadik születésnapom alkalmából önmagamat és a közönséget is szeretném megajándékozni ezzel az előadással”.

December 14-én lesz látható Oleksandr Mardan kortárs ukrán szerző Valentin nap éjszakája című darabja. A skandináv krimik néha abszurd hangulatát idéző történet elhidegült házaspárját Balsai Móni és Makranczi Zalán alakítja.

fodor_ok.jpgFodor Tamás Az ismeretlen imázsfotóján (forrás: Port.hu)

Februárban 22-én mutatja be a Rózsavölgyi Szalon felkérésére írt első darabját Tóth Krisztina író-költő Pokémon Go! címmel. A sötét tónusú történetből keserű humorral rajzolódik ki egy mai magyar család élete és hamis, érdekvezérelt emberi kapcsolataik.

Fesztbaum Béla rendezésében és főszereplésével április 5-én lesz látható Henrik Ibsen Rosmersholm című kamaradarabja, amely humorán, egyedi szimbólumain és pszichológiai mélységein keresztül a múlt bűneivel való szembenézést és a jelen választási lehetőségeinek reménytelenségét állítja a középpontba.

Ebben az évadban is lesz vendégtársulat a Rózsavölgyiben: áprilisban a Szentendrei Teátrum mutatja be Florian Zeller francia regény- és drámaíró Kulisszák mögött című vígjátékát Balsai Mónival, Spolarics Andreával és Vasvári Csabával a főszerepben. Ez a darab is a házasság és az életközépi válság problémájáról szól majd. A történetben egy házaspár barátja bevallja, hogy beleszeretett egy, a húszas éveiben járó fiatal lányba.

Az idén ötödik évadát megkezdő Rózsavölgyi Szalon a bemutatókon túl megújult belső térrel várja a közönségét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Ötödik születésnapját ünnepelte a Rózsavölgyi Szalon
Fodor Tamás lesz Freud a Rózsavölgyi Szalonban
Premierajánló – Az aktivista, a lélekbúvár és a hegedűs

süti beállítások módosítása