Komáromi vendégjáték a Magyarság Házában

Szeptember 20-án a Komáromi Jókai Színház A címzett ismeretlen című, ingyenesen megtekinthető előadása vendégeskedik Budapesten.

A Magyarság Háza szeptembertől havonta két határon túli színháznak biztosít bemutatkozási lehetőséget egy gyermek és egy felnőtt produkció formájában, amelyekre minden esetben ingyenes a belépés.

cimzett_1.jpgTóth Tibor és Rancsó Dezső A címzett ismeretlen előadásában (forrás: Magyarság Háza)

Kathrine Kressmann Taylor levéldrámája két német férfi barátságának a története. Max és Martin az első világháborút követően emigrált Amerikába, ahol közösen nyitottak és futtattak fel egy galériát. Martin azonban otthagyva az amerikai életet családjával hazatér Németországba, ahol Adolf Hitler épp hatalomra jutott. Martint fokozatosan szippantja be a hitleri ideológia, amit az Amerikában maradt, zsidó Max nem tud értelmezni.

A komáromi előadásban, melyet Upor László fordítását felhasználva Harsányi Sulyom László rendezett, Maxot, az Amerikában élő zsidó műkereskedőt Tóth Tibor, a Németországba hazatérő Martint Rancsó Dezső formálja meg. A díszletet és a jelmezeket Kiss Gabriella tervezte, dramaturgként Zsigó Anna működött közre a produkcióban. 

cimzett.jpg

Az előadás szeptember 20-án, este 7 órától látható a Magyarság Házában, amely a Duna Palotában található. (Budapest, V. Zrínyi utca 5.) 

Az előadás ingyenesen megtekinthető, de előzetes bejelentkezés szükséges a 0036-1-795 1614-es telefonszámon. 

(Forrás: Magyarság Háza)

süti beállítások módosítása