Premierajánló – Ami mögötte van

Egy kortárstánc előadást, egy Zsótér-rendezést és egy dopping sztorit ajánlunk a szeptember 11-ei hétre.

Subsurface / Zadam Társulat / helyszín: Bethlen Téri Színház, szeptember 13. 19 óra

Nomen est omen az előadás a felszín alattit kutatja és mutatja meg. A táncosok alapján – Asztalos Dóra, Fehér Laura, Sebestyén Tímea és Stohl Luca – a női test és lélek felszíne alá invitál minket Zambriczky Ádám koreográfiája.

sub.jpg

Az alkotók Sylvie Guillem ars poeticáját választották mottóul: „A színpad egy különleges hely. Óriási, furcsa, erőteljes és ijesztő. Én sosem álmodtam arról, hogy táncosnő legyek, nem szeretem a felületességét. Ez egy lehetőség az álmok valóra váltására, egy különálló világ, de szükséges, hogy legyenek olyan emberek, akik értik ezt a világot, különben nem jön át a lényeg. A táncosnak meg kell értenie mi az, amit csinál, miért csinálja és mi annak az értéke. Ha ez után táncolja a koreográfiát, akkor a közönség is reagálni fog rá, és még többet akar majd látni belőle”.

Szerelemáru (A szecsuáni jóember) / Színház- és Filmművészeti Egyetem / helyszín: Ódry Színpad, szeptember 15. 19 óra

Bertolt Brecht darabját a Színház- és Filmművészeti Egyetem III. éves fizikai színházi koreográfus – rendező szakos osztálya adja elő Nemes Nagy Ágnes fordításában. A darab önértékén túl Horváth Csaba osztálya és Zsótér Sándor rendező is izgalmas párosításnak tűnik.

Tagadj tagadj tagadj / Orlai Produkciós Iroda / helyszín: Hatszín Teátrum, szeptember 16, 19 óra

Eve egész életében kemény küzdött, hogy olimpiai bajnok lehessen. Most a sportág egyik legjobb edzőjével készülhet a versenyekre, aki felajánlj egy plusz opciót: egy kiegészítő kezelést, amivel a lány a világ legjobbjává válhat. De mennyire biztonságos ez a plusz löket? Mennyire etikus? És mi van, ha kiderül? Akkor már csak egy dolog következhet: a tagadás. Jonathan Maitland darabja, a Tagadj tagadj tagadj a sportvilág egyik legkényesebb kérdését, a doppingolást járja körbe.

tagad_4.jpgLovas Rozi, Ullmann Mónika és Sztarenki Dóra a Tagadj tagadj tagadj előadásában (fotó: Takács Attila)

Vajon vissza kell-e riadjon valamitől, amit akár el is tagadhat. Sajnos ez az opció jelenik meg kiváló plaszticitással, hogy nem éri meg tibeti szerzetesnek lenni, pár soros hír, vagy annyi sem, ha feláldozod magad. Ugyanakkor végül kegyetlenül szembe fordít minket azzal, mi a következménye ennek a fajta vakságnak átvitt és a szó szoros értelmében is”– fogalmazza meg az előadás üzenetét Szabó Máté rendező. Az előadást Szabó Máté rendezi, Ondraschek Péter díszletei között és jelmezeivel. A produkció szereplői: Lovas Rozi, Sztarenki Dóra, Ullmann Mónika, Nagy Dániel Viktor és Ficzere Béla.

Kapcsolódó cikkek

„Erkölcsi kérdésről beszélni öngyilkos merénylet lenne” - Interjú Szabó Mátéval
Ullmann Mónika: „Nem mentünk fel és nem ítélünk el senkit”

süti beállítások módosítása