Németh Szilárd: „Schilling Árpád komoly nemzetbiztonsági kockázat”

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke szerint a rendező és Gulyás Márton politikai aktivista „részt kíván venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában”.

Minderről a nemzetbiztonsági bizottság tegnapi ülésén esett szó, amelynek egyik témája az állítólagos őszi zavargások kérdése volt, amelyet néhány héttel ezelőtt kormánypárti politikusok és a hozzájuk köthető médiumok dobták be a köztudatba.

schilling_2_ok_1.jpgSchilling Árpád

Németh Szilárd kiemelte azt is, hogy a magyar titkosszolgálatok úgy látják, komoly kockázatot jelentenek azok a külföldről pénzelt szervezetek, emberek, akik aktívan, és „kimondottan részt kívánnak venni Magyarország belső rendjének szétzilálásában”. A kormánypárti politikus példaként emelte ki Schilling Árpádot és Gulyás Mártont, akik a sajtónak nyilatkozva is beszélnek arról, hogy kormánykritikájukat akár az utcára vonulva, akár ülősztrájkkal is kifejezik.

Molnár Zsolt, ellenzéki politikus az ülésen megjegyezte, hogy a jogállamnak része a tüntetés, utcai megmozdulás is.

Schilling Árpád és Gulyás Márton aktív részvevői voltak a kormánykritikus megmozdulásoknak, szót emelve a Fidesz-KDNP kormány humanista alapértékekkel és a demokráciával szembemenő politikája ellen.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása