A nők és a pszichoanalízis az Artusban

Cserne Klára Nyelv és lélek című előadása Ferenczi Sándor és Freud női tanítványainak szemszögéből és a komikum eszközével néz rá a pszichoanalízisre.

Az Artus Arccal a halnak újgenerációs programsorozatának keretében színpadra állított előadás szeptember 28-án, 29-én és 30-án este 8 órától látható az Artus Stúdióban.​​

Cserne Klára az interaktív játékok, a formabontó szabadtéri műsorok és a váratlan fordulatok szakértőjeként volt ismert. Legújabb meglepetése, hogy idén egy egészestés, hagyományos színházi előadással, egy történelmi vígjátékkal, egy kosztümös bohózattal jelentkezik.

arccal.jpgCserne Klára (forrás: Facebook)

A Nyelv és lélek Ferenczi Sándorról, egy különleges magyar tudósról szól. Legfontosabb találmánya: az empátia és a szeretet elhelyezése a pszichológia tudományos eszköztárában. „Életművének színpadi feldolgozása által azt remélem, hogy az empátia és a szeretet a színházi munka professzionális eszköztárának is önálló és egyenjogú részévé válhat” – vallja Cserne Klára.

Egy másik hiányt is érint ez az előadás: alig léteznek nőkről szóló történetek, a nők történeteiről szóló színdarabok - mivel a színdarabokat legnagyobbrészt férfiak írják, közismert, általában férfiakról szóló történetek alapján. Ferenczi Sándort és személyes mesterét, Sigmund Freudot női páciensek, majd gyógyulásuk után női tanítványok vették körül. Ők a pszichoanalízis történetének mellékszereplői – a Nyelv és lélek című előadás főszereplői.

Az előadás szereplői: Szabó Veronika, Paizs Miklós Sicratman, Rácz Lőrinc, Bősze Ádám, Terhes Sándor és Cserne Klára.

borito5.jpg

Az Arccal a halnak program célja segítséget nyújtani a művészi pályán való elindulás első lépéseinek megtételéhez azzal, hogy a pályakezdő alkotók lehetőséget kapnak, hogy az Artus Stúdióban, professzionális körülmények között mutatkozhassanak meg a szakmának és a közönségnek.

Az előadásról részletesebb információk az Artus honlapján és az előadás honlapján olvashatók.

(Forrás: Artus Stúdió)

süti beállítások módosítása