Lengyel Anna, Zalán Tibor és Visky András Szép Ernő-díjat vehet át

A Szép Ernő-jutalom (nevezik Szép Ernő-díjnak is) 1984-ben alapított irodalmi díj, melyet drámaíróknak osztanak ki. 

A díjat Pogányné Szép Berta, Szép Ernő húga alapította. 1992-ig csupán egy fő a „legjobb drámaíró” vehette át, 1992-től a díjazottak köre 2-3 főre bővült. 

lengyel-horz.jpg         Lengyel Anna, Zalán Tibor, Visky András

A kuratórium döntése alapján Lengyel Anna dramaturg, rendező, egyetemi tanár „a PanoDráma létrehozásáért és működtetéséért, a kényes társadalmi kérdések kritikai súlyú és mindig eleven feldolgozásáért” részül az elismerésben. Veiszer Alinda televíziós nagyinterjúja Lengyel Annával itt látható. 

Zalán Tibor író, dramaturg, egyetemi tanár „évtizedeken átívelő drámaírói és színházi tevékenységéért, költői nyelvéért és széles műfaji merítésű, folyamatos dramaturgiai munkájáért” – érdemelte ki az elismerést. 

Visky András író, egyetemi tanár „eddigi drámaírói munkásságáért, különös tekintettel a Visszaszületés című művére, a XXI. század egzisztenciális kérdéseinek filozófiai mélységű megközelítéséért” nyerte el a díjat. 

A díj átadására szeptember 21-én, a Magyar Dráma Napján az ember tragédiája ősbemutatójára emlékezve kerül sor délután 4 órától a Bajor Gizi Színészmúzeumban. (1124 Budapest Stromfeld Aurél út 16.) 

(Forrás: Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet)

süti beállítások módosítása