Gyászolni tudni kell

A Tünet Együttes Gyászfilmje közönségdíjas lett a harmadik alkalommal megrendezett Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztiválon. 

A programba rendezők, koreográfusok és más, a tánc területén működő művészek küldhettek be rövid táncfilmeket. Fikciós, dokumentum- és animációs filmekkel is lehetett pályázni. A fesztivál idei témája „A furcsaság kora” volt;  a modern ember ellentmondásos és törékeny világa, amit Simona Deaconescu művészeti vezető szerint egyfajta „techno-szürreális”képi világ fejez ki leginkább.

gyaszfilm_mourning_2_foto_halasz_gloria.pngFotó: Halász Glória

A 2014-ben bemutatott, képzőművészeti igényű Gyászfilmben művész kísértetek érkeznek egy temetésre, akik még a túlvilágról is produkálják magukat a gyászszertartáson, amelyről kiderül: az övék. A Gyászfilm a Katona József Színház és a Tünet Együttes koprodukciójában 2010-ben bemutatott Gyász című előadás alapján készült, annak alapgondolata szerint és elemeiből építkezik, de teljesen új képi világot teremt. A film operatőre az I love Budapest, Hukkle, Fekete kefe és Taxidermia című filmeket is jegyző Pohárnok Gergely, producere az Oscar-díjas Saul fiát jegyző Laokoon Filmgroup.

(Forrás: Tünet Együttes)

süti beállítások módosítása