Régi-új színtér nyílott Szegeden

Szeptember 12-én ismét megnyitotta kapuit a ZUG Színház és Művészeti Tetthely, ahol a Homo Ludens Project előadásai mellett vendégprodukciók is helyet kapnak.

A megnyitón egy utcai akció keretében feltűnt a Samsa család, majd a ZUG-ba történő zenés átvonulás után tánc-installáció és cukoreső várta az érdeklődőket, akik a Homo Ludens Project új tagjaival is megismerkedhettek.

evadnyito1.jpgA Homo Ludens Project évadnyitója (Forrás: Homo Ludens Project)

Az évad programjai

A Homo Ludens Project előadásai

Nézőnevelő – négyrészes előadás-sorozat, amely humoros eszközök segítségével hozza közelebb a nézőt a kortárs színházi formanyelvhez. Az első rész a nézőetetés témájával kezd. Nagy etetőmester: Szilágyi Szabolcs, előkék: Petrács Gábor, Stefanik Kata, étkezés-rendezés: Benkő Imola Orsolya 

A társulat minden tagja bemutatkozik egy önálló esttel, elsőként Szilágyi Szabolcs Bányász stand up című estje kerül műsorra. 

– Kafka: Átváltozás
Kafka Átváltozását egy nagyon cukormázas világban adjuk elő” – nyilatkozta a delmagyar.hu-nak Benkő Imola Orsolya művészeti vezető, rendező. – „Nem véletlen a sok cukor, amit a megnyitó végén szétdobáltunk a teremben”.

– Színházi nevelési előadás Samuel Beckett Godot-ra várva című darabja alapján a Szegedi Nemzeti Színházzal együttműködve

evadnyito5.jpg

A ZUG további programjai

– Ágens Társulat: Úr-kurzus

– Civan Canova: Jázminszirmok Barnák László rendezésében

– Színházi nevelési előadás: Mégis Társulat: Merre?!

– drMáriás önálló estje

– Karafiáth Orsolya és Takáts Eszter közös műsora

– Parti Nagy Lajos önálló estje

A Homo Ludens Projectről

Alkotóközösségünket a játékos, önfeledt gyermeki szemléletmód inspirálta: szabad játék a különböző művészeti ágakkal, szabad játék műfajokkal, látszólag összeegyeztethetetlen témákkal, nevetséges, megvetett vagy épp szimpatikus figurákkal, kritikus társadalmi helyzetekkel, játék a valósággal, játék a színházzal.

Az alkotóközösség szemlélete lehetővé teszi a társadalmi problémák szabad és játékos megközelítését, a különböző művészeti ágak, műnemek és műfajok keveredéséből származó új műfajok létrejöttét, a nyitottságot az európai és tengerentúli kortárs művészetekre”.

A Homo Ludens Project különböző intézményekkel, társulatokkal, önálló alkotókkal folyamatos és változatos együttműködéseket alakít ki hazai és nemzetközi szinten.

(Forrás: Homo Ludens Project)

süti beállítások módosítása