Felhőcirkusz a beteg gyermekekért

Juhász Kata Társulata nagysikerű Felhőcirkusz című előadásával a budai fekvőbeteg gyermekek ellátását támogatja. 

A Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadással az alkotók a 3-10 éves korosztályhoz kívánnak szólni. A táncot, újcirkuszt és zenét ötvöző produkció képekkel, mozgással, élőzenével mesél gyereknézőinek. A darab legközelebb október 8-án, majd november 11-én a Jurányi Házban lesz látható. Az előadásra speciális, támogatói jegyek válthatók, melyekkel a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját segíthetik. 

felho_vaskarika.JPGFelhőcirkusz (forrás: Vaskarika.hu)

Tissue-n pörgő akrobaták, kalandok gólyalábon és békatalpon, élőzene és egy varázslatos, felhők közötti utazás.  Weöres Sándor Déli felhők című versének szereplőjéhez, a nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba. 

Október 8-án és november 11-én a Jurányi Házban a Felhőcirkuszt a beteg gyermekek ellátásának javításáért játsszák. Speciális jegyek vásárlásával a nézők az Aprónép Alapítvány munkáját támogathatják. Az Aprónép Alapítvány Buda egyetlen gyermek fekvőbeteg-szakellátó intézményét, a Szent János Kórházat segíti műszerek vásárlásával, valamint a fekvőbeteg gyermekek komfortérzetét javító eszközök beszerzésével és szolgáltatások támogatásával. 

 _mg_7174.jpg       Felhőcirkusz

Juhász Kata nemcsak az irodalmi impulzust tudja a tánc, cirkusz és zene nyelvére sikeresen lefordítani, de rátalál arra a módra, hangnemre, struktúrára is, amivel mindez a gyerekek számára érthető és élvezhető lehet, és közben a szülő sem érzi magát matiné előadáson” – jellemezték az előadást egy korábbi kritikában. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a Déli Felhők, a Vásár, a Ha a világ rigó lenne, a Csiribiri, A tündér, A birka-iskola vagy a Sehallselát Dömötör noha hangzanak el az előadásban, ezek ihlették a darab képeit, dramaturgiáját. „A tarkaruhás Katóka (Daragó Dorina) és a hófehér ruhás felhőcirkuszi társulat a mozgás, a ritmus, a zene – és néhány jól megválasztott kellék, pl. békatalpak, felcsatolható malacorr – segítségével hoznak létre egy tornateremnyi weöresi mikrokozmoszt. Szárnyat igéznek a malacra, és közben maguk is nagyon jól szórakoznak.” 

A Jurányi Házban látható unplugged változat különlegessége, hogy az előadás a nézőkhöz egészen közel, természetes fénynél, hangosítás nélkül játszódik, egy egyszerű táncstúdióban,  hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadás élő zenéjét hegedűn Tijana Stanković, ütőkön Ölvedi Gábor, csellón Kertész Endre kíséri. A nagyszerű artisták, Zoletnik Sophie és Valkó Bence, az ifjú tehetséges táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nemcsak a gyerekeknek, hanem az egész családnak. 

A Felhőcirkusz október 8-án és november 11-én látható a Jurányi Ház Grabó Stúdiójában. Mindkét alkalommal délelőtt 11 órai kezdéssel. 

Jegyvásárlás: a helyszínen az előadás előtt 30 perccel, jegyfoglalás: e-mailben a  jegyfoglalas.aulea@gmail.com címen lehetséges.  

(Forrás: Aulea Alapítvány)

süti beállítások módosítása