Tizenkettedik évadát kezdi az M Studio

Világhírű vendégművészekkel dolgozik, mozgásszínházi fesztivált szervez, külföldön turnézik, egyszóval gazdag évadot hirdet az M Studio társulata.

A Háromszék Táncegyüttes mozgásszínházi műhelyeként létrejött formáció olyan kísérleti munkára szövetkezett, amely a színészi eszköztár lehetséges határait feszegeti, s a mozgás- és táncszínház területén kíván új, formateremtő előadásokat készíteni.  

A Jó, a Rossz és a K**va anyád című előadással nyitja meg  tizenkettedik évadát az M Studio szeptember 24-én, vasárnap este 7 órától a Háromszék Táncstúdióban. A 2017/2018-as évad folyamán három új produkciót mutatnak be, valamint egy koprodukcióban is közreműködnek, új és visszatérő alkotókkal egyaránt dolgoznak.

jorossz_fotobarabaszsolt_02.jpgA Jó, a Rossz és a K**va anyád (fotó: Barabás Zsolt)

Az első bemutató Frenák Pál rendezésében és koreográfiájában készül, a társulat első alkalommal dolgozhat együtt a számos magyar és nemzetközi díjjal kitüntetett francia-magyar koreográfussal. Frenák a kortárs európai táncéletben új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival.. A To_R című produkció a felszín alatti feszültségből építkezve az emberi viszonyok különös világáról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia uganakkor mélyen figyelve épít az előadásban részt vevő előadók személyiségére, karakterére, saját személyes történeteire. A To_R bemutatójára a Flow2 fesztivál nyitónapján, november 22-én kerül sor.

November 22. és 26. között második alkalommal rendezik meg a Flow fesztivált Sepsiszentgyörgyön. A régióban egyedülálló rendezvény gondolata azzal a céllal született meg 2015-ben, hogy fontos mozgásszínházi előadások által betekintést nyújtson a kortárs európai tánc- és mozgásművészet különböző irányzataiba. Az idei fesztivál alapkoncepciójában a mozgás és a vizualitás kapcsolatát ragadja meg, olyan előadásokat hívtak meg, amelyek a tánc és más műfajok határán „mozognak”. A fesztivál programjában öt meghívott előadás, egy saját produkció és egy kiállítás kap helyet.

fotomstudio_frenak_proba.jpgTo_R (forrás: M Studio)

Az évad második bemutatóját Lift címmel Fehér Ferenc jegyzi, aki negyedik alkalommal dolgozik a társulattal. A Kampf, a Személyazonosság és A Jó, a Rossz és a K**va Anyád című előadások után Fehér Ferenc most a lift szűk, zárt terének mozgásszínházi felfedezésére tesz kísérletet. A produkciót 2018 februárjában mutatják be.

A harmadik előadás szintén egy visszatérő alkotó, Barta Dóra rendezésében és koreográfiájában készül, aki A per és a García Lorca háza című produkciókat rendezte korábban a társulatnál. A 2018 márciusában bemutatásra kerülő Dance noir munkacímű előadásban egyéni hangon vizsgálja meg, hogy az ősi nőalak, a femme fatale hogyan bukkan fel újra a 21. században a divat- és konzumvilág kulisszái között.

(Forrás: M Studio)

süti beállítások módosítása