Feledi Project a Várkert Bazárban és New Yorkban

A Feledi Project Hat tánc címmel szeptember 28-án mutatja be új Bartók ihlette előadását az Oláh Dezső jazztrióval, majd október 6-7-én New Yorkban lép fel. 

Szeptember 28-án mutatja be a Feledi János vezette Feledi Project új kreációját, a Bartók ihlette Hat tánc című darabot. Az egyfelvonásos előadás reflexió Bartók Béla Román népi táncok művére, az 1915-ben zongorára íródott zenemű dob, bőgő, zongora adaptációja. A darabban az emberi egzisztencia határait kutató expresszionizmus és az irónia, valamint a szándékos egyszerűség és a kontrapunktikus összetettség jól megférnek egymás mellett – olvasható az előadás ajánlásában. 

hat_tanc.jpgHat tánc (forrás: Nemzeti Táncszínház)

A premier, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, szeptember 28-án lesz látható a Várkert Bazárban, este 7 órai kezdettel. A bemutatón közreműködik Oláh Dezső, Junior Príma díjas zongoraművész, zeneszerző, valamint Oláh Péter bőgőn és Pecek Lakatos János dobon. 

Az előadásban Tóth Brigitta, Hortobágyi Brigitta és Frigy Ádám táncművészek mellett, Hoffmann Luca, Kovács Eszter és Erdélyi Zsombor, a Magyar Táncművészeti Egyetem végzős hallgatói is színpadra lépnek. 

Október 5. és 8. között rendezik meg 2017 Dumbo Dance Festivalt New Yorkban, ahová harmadik alkalommal kapott meghívást a Feledi Project. Az Own Destiny című duettet két napon is láthatja a tengerentúli közönség a Gelsey Kirkland Arts Centerben. 

A fesztivál négy napja alatt hetven együttes háromszázötven táncművésze mutatkozik be a szakmának, fesztivál igazgatóknak és a táncszerető közönségnek. A programban amerikai, svájci, kínai, koreai, olasz, japán és spanyol együttesek előadásait láthatják az érdeklődők.

(Forrás: Nemzeti Táncszínház)

süti beállítások módosítása