A nap fotója – Így éltünk a csudálatos Rákosi-korszakban

A Thália Színház legújabb, Csoda korban élünk című retróbohózata 1953-ba repít vissza minket. Dudás Ernő fotói a készülő produkció sajtótájékoztatójáról. 

Michael Frayn Balmoral című bohózatának magyar változatát Hamvai Kornél írta, a darabot Kelemen József állítja színpadra, aki immár harmadik alkalommal rendez a Thália Színházban. A produkció díszlettervezője Bagossy Levente, a jelmeztervező Velich Rita. 

_dep9713.jpgNagy Viktor, Schell Judit és Vida Péter a sajtótájékoztatón. (fotók: Dudás Ernő)

A szigligeti alkotóházba pillanthatunk be, ahová inspirálódni és írni vonulnak el a magyar irodalom nagyjai és feltörekvő fiataljai. Talán nem is zavarná meg semmi a gyümölcsöző munkát, ha szereplőink nem egymás megfigyelésével, jelentések írásával, pozíciójuk féltésével lennének elfoglalva, és ha a társalgóban lévő utazóládából nem kandikálna ki néha egy hulla lába. 

Amikor Rákosi elvtárs kedvencét, Sass Tibort felterjeszti Sztálin-díjra, a költővel egy idelátogató olasz riporter készít interjút. A szigligeti alkotóházban mindennek hiba nélkül, terv szerint kellene mennie. Csakhogy ellopták a kapucsengőt, rossz helyre kézbesítették a besúgójelentést, az államvédelmi kísérő elkallódott útközben… és Sass Tibor halott. 

                 Dudás Ernő fotói a képre kattintva nyithatóak meg!

A Csoda korban élünk (Szigliget) című darabot október 7-től láthatjuk a Thália Színház Nagyszínpadán Nagy Viktor, Szervét Tibor, Tamási Zoltán, Schell Judit, Mózes András, Pindroch Csaba, Vida Péter, Szabó Erika és Domokos László előadásában.

(Forrás: Thália Színház)

süti beállítások módosítása