Megöltem az anyámat – Visky András és darabja Amerikában

A Megöltem az anyámat című darab Washington DC-i előadásával egy időben, szeptember 26-án a szerző drámaantológiáját is bemutatják. 

2016. szeptember 16-án volt a Washington DC-i bemutatója Visky András Megöltem az anyámat című drámájának. A darabot Gleason-Nagy Natália rendezte amerikai és nemzetközi színészekkel. A produkciónak a Spooky Action Színház adott otthont, a főszerepet Erica Chamblee alakítja. 

Bernadett egy olyan kaliberű szerep, ami egy színésznőnek egyszer adatik meg a pályáján, különösen egy fekete színésznőnek” – nyilatkozta a főszereplő.   

i_killed_my_kozepes.jpgI killed my Mother

A darab egy erdélyi árva cigánylány életről szól, valóságos történeten alapul. Az eredetileg két hangra íródott tizenhét jelenetből komponált dokudrámát hét színész kelti életre.  Hangsúlyosak  a zenei és a mozgásszínházi elemek is. A darabról így nyilatkozott a drámaíró, aki szeptember 22. és 30. között csatlakozott a társulathoz, és minden előadás után beszélget majd a nézőkkel: „Mindenütt botrányt vált ki a darabom címe, holott a megbocsátás és az elfogadás útját nyitja meg. Ehhez azonban az előadásnak kell eljuttatnia a nézőt, a szó ehhez túl kevés".   

A rendező/producer Gleason-Nagy Natália másodszor rendezi az előadást; 2014-ben a darab londoni premierje is az ő nevéhez fűződik. Azt reméli, hogy ezt a bemutatót követően minden évben színre visz majd egy kortárs magyar drámát. 

i_killed_my_mother_1_kozepes.jpgI killed my Mother

A díszlet és a kosztüm Magyony Zsuzsanna munkája: „A díszlet egy mozgatható, változtatható, hordható lepel, amelynek különböző darabjai úgy rakódnak egymásra, mint az ember személyiségének rétegei. Változatosak, töredezettek, átalakulnak, összekapcsolódnak. A színészek játékát kiegészítik, meghosszabbítják. Neutrális színeket használtam, ami még jobban hangsúlyozza a belső jelleget”. 

Az előadással párhuzamosan Visky András Barack Dramaturgy című angol nyelvű dráma antológiáját is bemutatják a Kongresszusi Központban, szeptember 26-án délután 3 órakor. Erről az eseményről felvétel is készül, melyet a magyarországi közönség online is megtekinthet egy-két héttel később itt

süti beállítások módosítása