Szemét dologra készül a Tünet Együttes

Mégpedig a szó szoros értelmében, hiszen a Te szemét! című szabadtéri nagytakarítást  és szenny esztrádot mutatja be a hétvégén.

A Tünet Együttes utcai performansza a fogyasztói társadalom nemkívánatos melléktermékét, a szemetet állítja fókuszba. Az előadás a köztér különböző pontjain felbukkanó szemét-kommandó vicces-megdöbbentő akcióiból áll, melyek a gyanútlan járókelőket veszik célba, késztetik reakcióra. A humorral és melankóliával teli performansz nemcsak a hulladék globálisan megoldatlan problémájára hívja fel a figyelmet, de a társadalom számára hasznavehetetlen, elértéktelenedett emberéletekre is.

te_szemet_tunet_egyuttes_dusa_gabor.JPGTe szemét! (fotó: Dusa Gábor)

A több évvel ezelőtt már bemutatott és több sikeres fesztiválszereplést maga mögött tudó performansz újraalkotói Czakó Máté és Szász Dániel. Előadói: Békési-Szombati Anett, Gőz István, Horváth Nóra, Ivanov Gábor és Szász Dániel.

A szenny esztrád október 7-én és 8-án, délután 4 órától a Móricz Zsigmond körtéren látható, valamint 8-án a Francia Intézetnél is megismétlik, délután fél 6 órai kezdéssel – a CAFe Budapest fesztivál keretén belül. 

(Forrás: Tünet Együttes)

süti beállítások módosítása