Léggyár épül az Üllői úton

Októberben az Üllői út egyik épületének üresen álló irodarendszerében nemzetközi művészeti összeesküvés lép a nyilvánosság elé. 

Az alkotók üzenete 

Valami van a levegőben. Romlik a légkör és túl átlátszóak a hazugságok. Nem várhatunk tovább, klímaváltozásra van szükség!  

Egy tucatnyi emberrel közösen frissítően indusztriális Léggyár építésébe fogtunk, amely képes lesz a légkör tényleges befolyásolására. Ehhez még sok fél elemre van szükség, úgyhogy gyere Te is! Léggyárunk nem vár, hanem azonnal indul. Önkénteseket, segítőket már most fogadunk, október (péntek) 13-án pedig megnyitjuk a kapukat.  

airkell.pngForrás: Pneuma Szöv.

Ha szeretnél tenni valamit a hatékonyabb társadalmi tudatmódosításért, javítanád a közveszélyeztetést vagy inkább csak elrejtőznél, akkor itt a helyed! 

A Léggyár installatív performansz, közös otthon-kísérlet, művészeti kutatás, találkozóhely, tudásmegosztó központ. Aki október során ide látogat, belefolyhat a gyár munkájába, bebarangolhatja a hatalmas irodalabirintust, életbevágó technológiákat próbálhat ki, megtapasztalhatja, hogyan működik egy összeesküvés és milyen mély nyúlüreg. Come as you are, vár a léggyár! 

… 

A Léggyár a Pneuma Szöv. művészszövetkezet és az Ongoing Project (DE) projektje, mely a Goethe Intézet Nemzetközi Együttműködési Alapja és a Burning Man támogatásával valósul meg. A program az OFF Biennálé művészeti fesztivál része.  

copy_of_leggyar4_by_nora_borodziej.jpgLéggyár (fotó: Nora Borodziej)

A performansz helyszíne a Heinrich udvar (Budapest, Üllői út 32., 4. emelet), tagfelvétel folyamatosan. A bemutató október 13-án lesz, további időpontok: október 14., 20., 21., október 23. (forradalmi nyitás), október 27., 28. és 31. (HELLONYUL - End party) 

A hely este 7 és 10 óra között van nyitva, érkezés este 7 és 9 óra között, illetve a szervezőkkel egyeztetett időpontokban. Bővebb információ az esemény weboldalán található.

(Forrás: Pneuma Szöv.)

süti beállítások módosítása