Irma, te édes - Tündérmese helyett abszurd komédia a Turay Ida Színházban

Alexander Breffort és Margauerite Monnot musicalje egy utcalány és kedvese pikáns történetét meséli el, akik akár boldogan is élhetnének, de mégsem. Vagy igen?

A több évtizeddel ezelőtt született musical New Yorktól Párizsig újra és újra bemutatásra kerül. Hogy mi a titka, voltaképpen megfejthetetlen, ám a darab tagadhatatlanul sikeres. Az alaptörténete szerint egy tündérmese, kis szépséghibával. Irma és Nestor fiatalok és szerelmesek. Összeköltöznek, hogy elkezdjék közös életüket. Ám Irma utcalány, Nestor pedig halálosan féltékeny Irma kuncsaftjaira. Hogy kiiktassa életükből a többi férfit, Nestor végzetes lépésre szánja el magát, nem is sejtve, hogy a bonyodalmak egész láncolatát indítja el ezzel. Amíg a történet bájos tündérmeséből abszurd komédiába fordul, Nestor és Irma élete – ha akarják, ha nem – végérvényesen közös útra terelődik.

irma_te_edes-2-3-hirdetes-201710.jpg

Bizonyosan sokan ismerik a musical filmváltozatát, amelyet a hatvanas években Shirley MacLaine és Jack Lemmon főszereplésével mutattak be. A siker megfejthetetlenségét többek között az is mutatja, hogy Shirley McLaine-nek annak idején egyáltalán nem tetszett az elkészült film, később ő maga lepődött meg leginkább annak sikerén. A film kulisszái mögött is voltak furcsaságok. A női főszerepre elsőként Elizabeth Taylort kérték fel, aki magánéleti problémai miatt nem vállalta el, másodikként pedig Marilyn Monroe-t, aki pedig meghalt forgatás előtt. A férfi főszerepnél sem Lemmon volt az első gondolat, hanem Charles Laughton, ám ő is meghalt, mielőtt elkezdték volna a filmet.

A Turay Ida Színház bemutatójában Irmát Lovas Emília, Nestort Pásztor Máté, a bártulajdonos Josephinát pedig Keresztes Ildikó játssza. Főbb partnereik Bácsatyai Gergely, Boros Zoltán és Győri Péter. A darabot Sztárek Andrea állítja színpadra.

Az Irma, te édes premierje november 18-án, este 7 órától lesz a Turay Ida Színházban.

(Forrás: Turay Ida Színház, Wikipédia)

süti beállítások módosítása