A #metoo kampányához csatlakozik a Spirit Színház

A színház az utóbbi hetek eseményeinek hatására ismét műsorra tűzi Chatszoba – egy szexuális zaklatás története című előadását, amely egy hollywoodi producer esetét jeleníti meg.

„Az ember bármit megtehet, amit kedve tartja. Csak ne akarja a nevén nevezni. Világos?” – áll a darab szlogenjében. A történetben a zaklatás mellett fontos szerepet kap az online elkövetett megtévesztés, ami végül tragédiához vezet. A november 28-i és a december 5-i előadásokat beszélgetések követik, amelyeket Szily Nóra vezet, az alkotók mellett Szita Máté coach is részt vesz az eseményeken.

img_2058.jpgJelenet az előadásból (forrás: Spirit Színház)

„Az erőszak sosem vezethet jóra, legyen az online vagy személyesen elkövetett. A Chatszoba című előadásunkban gyilkosság lesz a vége. Ahogy bizonyos esetekben én is, úgy sajnos sokunk megtapasztalja élete során valamilyen formában, hogy milyen céltáblának lenni. Ez a darab egy nagyon kemény esetet dolgoz fel, sok tekintetben provokatív, így rengeteg kérdést indíthat el a nézőkben. A szakértői beszélgetéseken ezeket a kérdéseket, s akár a feltörő emlékeket, érzéseket is lehetőségünk lesz feldolgozni” – mondja Perjés János, a színház igazgatója, az előadás egyik szereplője.

Craig Lucas, kortárs amerikai drámaíró A haldokló gallus című műve valós történetet dolgoz fel. A Chatszoba ennek a regénynek az adaptációja. Az események 1995-ben Los Angelesben játszódnak, egy szerelmi háromszög történetét ismerhetjük meg. A játszmák a siker és az érzékek birodalmában zajlanak: nappal a filmgyártásban, éjjel a chatszobában álnéven, mindent szabad.

(Forrás: Spirit Színház)

süti beállítások módosítása