Közönségtalálkozó Rába Rolanddal és Nagy Dániel Viktorral

A Leszámolás velem című produkció kapcsán a november 4-i előadást követően kötetlen beszélgetésre várják a közönséget a rendezővel és a főszereplővel a Jurányi Házban.

Edouard Louis meleg, feminin kisfiúként nőtt fel Franciaország egy szegénynegyedében. Sérelmeit és régi énjét önéletrajzi könyvvel zárta le, célként azt is kitűzve, hogy azoknak is segít, akik őt bántották. A világsikerű könyvből készült darabot a Jurányi Házban láthatják Nagy Dániel Viktor előadásában, Rába Roland rendezésében.

leaszamolas_foto.jpgLeszámolás velem – Nagy Dániel Viktor (fotó: Fegyverneky Sándor)

„Az lenne a jó, ha nem lenne téma az emberek mássága, hanem rájönnénk, hogy a sokszínűségből építkezni lehet. Bárhogy is szépítsük, még nem tartunk itt ebben az országban. A politikai közbeszédnek mindenképpen változnia kell, hogy az emberek ne a másságban lássák az ellenséget vagy a saját problémáik okát. Nem hiszem, hogy egy előadás, főleg egy ilyen szűkebb közönségrétegnek szóló előadás számottevően tud ezen változtatni, de azért csinál az ember színházat, hogy kimondjon valamit, ami neki fontos, beszéljen arról, ami szerinte probléma. Ennek következtében bízom benne, hogy az emberek magukba néznek majd az előadás után és hogy lesz átalakító ereje. Tervezünk közönségtalálkozókat a későbbiekben, ahol megoszthatják velünk az élményeiket. Ez egy nagyon sűrű és megrázó előadás lesz. Még nem tudjuk, hogyan fog hatni a nézőre, de az biztos, hogy nem fogja érintetlenül hagyni” – nyilatkozta Nagy Dániel Gergely lapunknak adott interjújában.

A november 4-i előadás 20 órakor kezdődik a Jurányi Házban.

(Forrás: Jurányi Ház, Szinhaz.hu)

Kapcsolódó

„Nagyon sűrű és megrázó előadás lesz” 

 

süti beállítások módosítása