Köztéri kampánnyal és megújult Művészbejáróval jelentkezik a Nemzeti

A társulat színészei álltak modellt a 180. évadát ünneplő színház kampányához, Farkas Dénes pedig a Művészbejárót indítja újra.

A 180. évadát és épülete megnyitásának 15. évfordulóját ünneplő Nemzeti Színház november 1-jétől köztéri plakátokon, online és a print hirdetési felületeken új, egységes arculatú kreatív anyagokkal jelentkezik.

nemzeti.jpg

A kampánnyal a 2017/2018-as évad új bemutatóit művészeinek fotóival népszerűsíti a teátrum.  A 11 plakáton – a bemutatók időrendi sorrendjében – a Bánk bán, Az ügynök halála, a Figaro házassága avagy egy őrült nap emléke, a Házasság Palermóban, az Úri muri, a Szent szörnyetegek, a Pogánytánc, a Cseresznyéskert, az Egri csillagok, a Woyzeck valamint a Gömbfejűek és a Csúcsfejűek szereplői láthatóak az előadások hangulatára utaló beállításokkal.

A kampány célja – az előadások bemutatásán túl – a Nemzeti Színház művészeinek megjelenítése volt. A plakátok modern, magazinos art stílusban készültek, a fotókat Rózsa Erika készítette.

Huszonöt színész állt modellt a plakátokhoz és - saját bevallásuk szerint is - élvezték, hogy ezúttal modellnek is kell lenniük. Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Udvaros Dorottya Kossuth-díjas színművész, Blaskó Péter, a Nemzet Művésze, Bánsági Ildikó, a Nemzet Művésze, Nagy-Kálózy Eszter Kossuth-díjas színművész, Horváth Lajos Ottó Érdemes Művész, Varga József színművész, Rátóti Zoltán Érdemes Művész, Szarvas József Kiváló Művész, Trill Zsolt Kiváló Művész, Szűcs Nelli Érdemes Művész, Fehér Tibor Jászai Mari-díjas színművész, Farkas Dénes Sinkovits Imre-díjas színművész, Tóth Auguszta Jászai Mari-díjas színművész, Nagy Mari Érdemes Művész, Bakos-Kiss Gábor Nívó-díjas színművész, Schnell Ádám Érdemes Művész, Kristán Attila Jászai Mari-díjas színművész, Ács Eszter, Barta Ágnes, Berettyán Nándor; a sok előadásban vendégművészként szereplő Mátray László Jászai Mari-díjas színművész, és két egyetemi hallgató, Nagy Márk és Herczeg Péter.

Az elkészült plakátokat a Nemzeti Színház honlapjáról letölthetik a nézők, és háttérképként is használhatják azokat, valamint a közönségtalálkozókon dedikálják is őket a művészek. A fotózásról werkfilm is készült, melyet a Nemzeti Színház felületein tekinthetnek meg.

Közben Farkas Dénes műsorvezetése mellett újraindult a Nemzeti Színház 2013-ban már futott, Művészbejáró című videósorozata, amelyben egy-egy új bemutató kapcsán az alkotókkal beszélget a teátrum fiatal művésze. Az első két Művészbejáróban Az ügynök haláláról, illetve a Vidnyánszky Attila rendezte Bánk bánról tudhatnak meg többet a nézők.

(Forrás: Nemzeti Színház)

süti beállítások módosítása