Bécsben, nagyszínpadon vendégeskedik a Tünet Együttes Sóvirág című előadása

A Tünet Együttes sikerdarabja, a Sóvirág - avagy a létezés eufóriája először szerepel nagyszínpadon november 9-én, a bécsi Volkstheater 970 fős közönsége előtt.

Az itthon a Vígszínház Házi Színpadán kamaradarabként játszott előadás látványvilágát Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője és Szirtes Attila, az előadás fénytervezője gondolja újra. A vallomásos-táncos duett a 92 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő, Fahidi Éva és a fiatal táncosnő, Cuhorka Emese 100 perces együtt létezése a színpadon.

tunet_egyuttes_sovirag_fotos_meszaros_csaba_2.jpgFahidi Éva és Cuhorka Emese (háttal) a Sóvirág előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

Az előadás fő kérdése, hogy meg lehet-e érteni egymást 60 év távlatából? Hogy nézhet ki kettejük közös tánca? A bécsi premiert a Bécsi Wiesenthal Intézet szervezésében kerekasztal beszélgetés követi a színház Vörös szalonjában, november 12-én.

Mindeközben zajlanak az új Tünet-premier, a Burok munkacímű előadás próbái, amelynek témája a szülés - egy olyan fizikai és mentális határhelyzet, amilyen talán a haldoklás és a születés lehet. Főszereplői négy táncosnő, akik már anyák. „Az átadhatatlan érdekel, valamit megosztani abból, amikor a bennünk működő ismeretlen erők átveszik a hatalmat” - mondja az előadás kapcsán Szabó Réka. A bemutató 2018. február 2-3-án lesz a Trafóban.

loop_tunet_foto_kredit_meszaros_csaba_9.jpgSzász Dániel a Loop - merülés két levegővel előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

Szintén a Trafóban látható az idei évadtól a Tünet Együttes double bill estje, az egy férfi és egy női szólót összekötő Loop - merülés két levegővel, a felújított Te szemét! című performansz pedig november 8-án a Francia Intézetben nyitja meg a 2017-es Környezetvédelmi Hónapot.

(Forrás: Tünet Együttes)

süti beállítások módosítása