Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér

A bántalmazással vádolt rendező a Facebookon reagált az elmúlt órák eseményeire: elnézést kér azoktól, akiket megbántott és személyesen is kész bocsánatot kérni.

Kerényi Miklós Gábor két nappal ezelőtt felmentését kérte operettszínházi művészeti vezetői posztjából és kezdeményezte nyugdíjazását. Az Operettszínház is közleményt adott ki akkor. Maros Ákos színész, táncos az ATV Egyenes Beszéd című műsorában tegnap néven nevezte a rendezőt, aki állítása szerint huszonhárom évvel ezelőtt zaklatta. A Budapesti Operettszínház a mai napon azonnali hatállyal felmentette Kerényi Miklós Gábort a munkavégzés alól és belső vizsgálatot indított az ügyben. 

kero.jpg                          Kerényi Miklós Gábor (fotó: Margitay Klári / Life.hu)

Kerényi Miklós Gábor nyílt levele

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Közvélemény!

A személyemmel kapcsolatban felmerült vádakra reagálva kijelentem, ha bárkit bármivel megbántottam, ezúton kérek elnézést!

Be kell, hogy valljam, sok élethelyzetben, sok megoldásban, stílusban, viselkedésben valóban közelítettem ahhoz a határhoz, ami még szerintem elfogadhatónak tekinthető. Tettem ezt a művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés, a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán. Megalázni valakit sohase volt célom! Ha valaki ezt mégis így érzi ezúton, de személyesen is szívesen kérek tőle elnézést, bocsánatot, bár szándékom szerint mindig a művészet valamilyen típusú megjelenéséért, a különleges belső világok felszabadítására törekedtem. Előadásaimban éppen úgy, mint a hétköznapi alkalmakor.

Bízom benne, hogy ezt minden magát sértettnek érző kollégám elfogadja!

A legnagyobb büntetés számomra az, hogy imádott színházam nyugalmának biztosítása érdekében meghoztam azt a döntést, amelyről már vasárnap tájékoztattam a nyilvánosságot!

Budapest, 2017. 11. 07.

Kerényi Miklós Gábor

 

süti beállítások módosítása