Szikora János tagadja a szexuális zaklatás vádját

A Vörösmarty Színház igazgatója szerint egy egykori színházi alkalmazott bosszújáról van csupán szó.

Kátai István azzal vádolta meg Szikora Jánost az ATV Egyenes beszéd című műsorában két napja, hogy az 56 csepp vér című előadás próbafolyamata idején egy színinövendék lányt simogatott a színház büféjében annak akarata ellenére. Arról is beszélt, hogy azért nem fedi fel a lány nevét, mert ő kérte, hogy a neve ne kerüljön nyilvánosságra. Kátai elmondása szerint több hasonló esetről is tudomása van.

szikora_szigetvary_zsolt.jpg                Szikora János (fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Szikora János közleményében azt állítja, hogy sem ez az eset, sem ehhez hasonlóak nem történtek. Állítása szerint a székesfehérvári színház egykori büfésének bosszújáról van szó, akit ő botrányos magaviselete miatt közel egy éve menesztett a színházból.

Szikora János közleménye

Kátai István az ATV-ben november 7-én telefonon, november 8-án pedig élőben, személyemet súlyosan kompromittáló kijelentéseket tett. Fontos tisztázni: Kátai István jelenlegi Facebookján ez a titulus áll: Kátai István színész, Vörösmarty Színház. Ezúton kijelentem, hogy Kátai István soha nem volt a Vörösmarty Színház színésze, Ő a Vörösmarty Színház büfése volt, amely szerződését összeférhetetlen, botrányos magaviselete miatt 2016. december 14-én december 31-i hatállyal megszüntettem.

Ezt követően több tanú egybehangzó állítása szerint a büfében számos alkalommal ezt kiabálta: „Ezt meg fogom bosszulni!  Ezt nem viszi el szárazon!”

Mindezek fényében a Kátai által az ATV-ben vázolt esettel kapcsolatban kijelentem, hogy ez így a valóságban soha nem történt meg, ilyen jelenetnek én soha nem voltam szereplője, szexuális zaklatás, hatalommal való visszaélés nem történt.

A szexuális zaklatás és a hatalommal való visszaélés minden formáját mélységesen elítélem, és fontosnak tartom, hogy mielőbb megtaláljuk üldözésének megfelelő törvényes kereteit.

Megengedhetetlennek tartom, hogy valaki büntetlenül, a bosszúállás szándékával a valóságot ilyen módon eltorzítsa!

Székesfehérvár, 2017. november 10.
dr. Szikora János
igazgató

süti beállítások módosítása