A gyergyószentmiklósi Figura Anyegin című előadása a Tháliában

A Figura Stúdió Színház produkciója a Határon Túli Magyar Színházak Szemléje keretében lesz látható Budapesten.

Az előadás november 13-án, hétfőn este 7 órától a budapesti Thália Színház Nagyszínpadán kerül bemutatásra. A Puskin azonos című műve alapján készült, többszörösen díjazott produkciót Botond Nagy jegyzi rendezőként.

img_5169.jpg                           Anyegin (forrás: Figura Stúdió Színház)

Folyton várunk valamire, aminek talán csak a saját, öntörvényű valóságunkban van létjogosultsága. Néha annyira ragaszkodunk, hogy azt gondoljuk, az elengedés tulajdonképpen az élet utolsó lényeges momentuma. De ha megszabadulnánk ettől a rögeszmétől, talán határtalan ragyogásként bontakozna ki bennünk egy olyan végleges állapot, melyben azonos az élet és halál. A hétköznapi tapasztalaton túli ajándék pedig mozdulatlan tánc, ízen túli édesség, mely semmivel sem mérhető. Az Anyegin erről a vágyról mesél és az elengedésnek azon mélységéről, melybe belezuhanni akár több életen keresztül is érdemes a szikrányi, de mindent felülmúló szépség miatt. Mert csak az ilyen szerelmek bírnak ki kétszáz évet – olvasható az előadás színlapján.

Az előadás főbb szerepeiben Szakács László, Faragó Zénó, Kádár L. Gellért, Szilágyi Mira, Máthé Annamária és Bartha Boróka látható.

img_5213.jpg 

A szemle ezt követő előadásai Háy János Kemping című darabja a szabadkaiak előadásában december 11-én, illetve a Heltai Jenő Naftalinja a Komáromi Jókai Színház tolmácsolásába december 18-án. 

(Forrás: Figura Stúdió Színház)

süti beállítások módosítása