Kerényi Miklós Gábor nem perel

Most visszavonul, de szeretne még rendezni. A vállfát már nem fogja használni, de ordítani vélhetően fog, mivel elmondása szerint ez rendezői habitusának része.

Kerényi Miklós Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában ismételten reagált azokra a vádakra, amelyek szerint a kilencvenes évek elején vállfával elfenekelte Maros Ákos színészt, továbbá hogy egy 13 éves fiút is megütött volna egy ruhafogassal.

Utóbbiról azt állította, hogy sosem történt meg, aki ezt állítja, bizonyítsa be. Azt ismét elismerte, hogy Maros Ákost megütötte, de mint mondta, jó előre letisztázta a színésszel, hogy ha még egyszer elkésik, ezt fogja vele tenni. Amikor ez megtörtént, behívta a szobájába, és közölte vele, hogy most el fogja fenekelni, amire Kerényi Miklós Gábor elmondása szerint a színész azt mondta, hogy „”.

kerenyi_24_hu.jpgKerényi Miklós Gábor

Egy másik esetet ő maga mesélt el, amikor behívott a szobájába egy fiút, az ölébe fektette és a szájába adott egy ceruzát, és a fiúnak így kellett r hangot kiadnia. Az érintett Kerényi Miklós Gábor elmondása szerint azóta is hálás neki, mert már tud r-t mondani. A rendező már korábban is utalt arra, hogy az ilyen jellegű esetek pedagógiai célt szolgáltak. Mint mondta, őt is ütötték meg a tanárai, az ilyesmit azokban az években még másképpen ítélték meg.

Felmerült a beszélgetésben annak a kérdése is, hogy ezeknek a fenyítéseknek volt-e szexuális töltete. Kerényi Miklós Gábor azt mondta, nem, noha – tette hozzá – „mivel a testünkkel és a lelkünkkel dolgozunk a színházban, mindennek lehetne szexuális töltete”. „Egyetlen embert nem fogtok találni, aki azt mondja, hogy én nemi szervet fogdostam! Sem mellet, sem mást. Ilyen nem volt” – mondta.

Kerényi arról is beszélt, hogy ő a színházban olyan volt, mint egy apa, sokszor volt zsarnok is, más esetekben viszont kedves és gondoskodó. Hozzátette, valószínűleg sok hibát elkövetett, de szerinte nem bűn, amit csinált.

Most visszavonulok, nyugalomra, békére van szükségem” – jelentette ki. Azt is hozzátette, hogy korábbi fenyegetései ellenére nem fog perelni, noha ezt a tanácsot kapta, de ő nem akar senkivel pereskedni. Arról is beszélt, hogy reménye szerint fog még rendezni, de a vállfát már biztosan nem fogja használni. Azt viszont nem tudja megígérni, hogy „ordítani sem fog”, mivel őnála ez a rendezői habitusának a része: „Azzal, hogy én ezt csinálom, hogy ilyen vagyok, azzal segítek a színészeken. Nem magamért kiabálok, hanem hogy összejöjjön” – fogalmazott. Elmondása szerint ezt a színészek is így gondolják.

(Forrás: ATV, HVG)

Kapcsolódó cikkek

Kerényi Miklós Gábor a nyugdíjazását kérte
Az Operettszínház felmondott Kerényi Miklós Gábornak
Kerényi Miklós Gábor bocsánatot kér
Kerényi Miklós Gábor pedagógiája

süti beállítások módosítása