Lázár Kati és Epres Attila az új Élettörténetek.hu részben

A színházi sorozat harmadik része december 8–án érkezik A mi Józsink és Erzsike címmel, melyben Lázár Katit Keresztes Tamás, majd Epres Attilát Pelsőczy Réka rendezi.

Az Orlai Produkció színházi sorozata ősz óta látható a Mozsár Műhelyben, amelyben, Lengyel Nagy Anna szerző történeteit színpadra adaptálva láthatja a közönség. Az első két részben, Egri Kati és Egri Márta, majd Borbély Alexandra és Ullmann Mónika mutatják be a hétköznapi emberek nem hétköznapi történeteit. A harmadik rész ezt kívánja folytatni.

orlai_lazar_kati-horz.jpgLázár Kati és Epres Attila (forrás: Orlai Produkciós Iroda)

Mi is kell ahhoz, hogy egy, sokáig állati sorban tartott kisember a saját(!) csillogó Mercedesét vezethesse? Hogy - egy adott pillanatban - ő parancsolhasson a rettegett Vezérnek?  Hogy megforduljon a világ?  Hogy mi kell hozzá? Kelet-Európa újkori történelmének összes  fintora. 

És ahhoz mi kell, hogy egy egyszerű parasztasszony képes legyen kikaparni  a gyerekét a biztosnak látszó halálból? Zsigeri őserő, vak zsigeri hit, nem kevés csoda, meg, talán, alkalmanként egy-egy kisfröccs” – áll a színlapon.

A sorozat minden darabja egy-egy igaz történeten alapul.  Lengyel Nagy Anna, a szerző, egész életében mániákusan gyűjtötte kis emberek nagy történeteit. „Negyven ​​éve beszélgetek velük. Civilek, névtelenek, ismeretlenek” – mondja a szerző. Pelsőczy Réka vezetésével színész-rendező párosok állítják most elénk ezeket a különféle sorsokat, hétköznapi emberek egyéni, mégis különleges, mindannyiunkhoz szóló igaz történeteit.

A mi Józsink – Erzsike bemutatója november 18-án fél 8-kor lesz a Mozsár Műhelyben, ezt követően december 29-én látható az előadás ugyanott, ugyanúgy este fél 8-as kezdéssel.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

süti beállítások módosítása