25 éves a Kerekasztal

A színházi-nevelési társulat többek között új bemutatókkal, felolvasószínházzal és partnertársulatai bemutatásával ünnepli a jubileumot december 5. és 8. között. 

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ decemberben azzal a céllal rendezi meg születésnapi eseménysorozatának záróünnepét, hogy partnertársulatait bemutassa mindazoknak, akik érdeklődnek a műfaj iránt. A december 5. és 8. között megrendezésre kerülő Negyedszázados Fesztiválon a huszonötödik, jubileumi év terméséből válogatva, új bemutatókkal és számos, koprodukcióban készült előadással jelentkezik a társulat. 

kerekasztal_tarsulat.jpgA Kerekasztal Társulat (forrás: Kerekasztal Színházi Nevelési Központ)

A négy napos rendezvényen a nézők részvételén és a közös gondolkodáson alapuló komplex színházi nevelési előadásokon túl közösségi programokkal, a Kerekasztal forgatókönyvíró pályázatának legjobb drámájából készül felolvasószínházzal és könyvbemutatóval várják az érdeklődőket. Legfrissebb bemutatói mellett, a Mentőcsónak Manőver Alkotócsoportjával közös Bizony című készülő előadásuk főpróbájába is betekintést engednek, ami az első, kocsmában játszott komplex színházi nevelési előadás Magyarországon.   

A fesztiválprogramban többek között a győri Vaskakas Bábszínházzal, a RÉV Színházi és Nevelési Társulattal és a budapesti Trainingspot Társulattal találkozhatnak a nézők.

milenda_foto_jobbagykata.JPGMilenda (fotó: Jobbágy Kata)

 A Kerekasztal előadásai elsősorban gyerekeknek és fiataloknak készülnek, általában iskolai osztályok vesznek rajtuk részt, azonban sok probléma és kérdés, amit ezek az előadások felvetnek, a felnőtt korosztály számára is relevánsak. A Negyedszázados Fesztiválon az érdeklődők lehetőséget kapnak, hogy a Bizony, a Kéksziget és a Messiások című előadásokon saját bőrükön tapasztalhassák meg, milyen egy történet résztvevőjének lenni, és közösen gondolkodni a felvetett kérdésekről. Az Áthallások, a Milenda, a Nem állunk meg és a Szigetlakó című előadások esetében a „megfigyelő” szerepét tölthetik be a felnőtt nézők, „kívülről” figyelhetik a színész-drámatanárok munkáját, illetve a diák résztvevők működését a történetben. 

A Negyedszázados Fesztivál minden programja ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Az űrlapok a társulat honlapján és a facebook eseményekben találhatóak. 

A fesztivál eseményei több helyszínen is zajlanak: a Marczibányi Téri Művelődési Központban, a Helvécia Sörözőben és a Stifler Budában. 

(Forrás: Kerekasztal Színházi Nevelési Központ)

süti beállítások módosítása