Ertl Péter marad a Nemzeti Táncszínház igazgatója

Ertl Péter megcsinálta a lehetetlent: három éven át vezetett egy olyan befogadószínházat, amelyiknek nincsen saját játszóhelye. 

A Nemzeti Táncszínház ügyvezetői álláshelyének betöltésére a minisztérium 2017 nyarán írt ki pályázatot. Az elbírálást követően Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a felkért szakmai bizottság egyhangú javaslatának figyelembe vételével 2018. január 1-től 2022. december 31-ig terjedő időtartamra Ertl Pétert nevezte ki a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. ügyvezetőjének.

Ertl Péter 2013 óta igazgatja a Nemzeti Táncszínházat, előtte öt éven át ügyvezetőigazgató-helyettesként segítette a működést. A Nemzeti Táncszínháznak, amely elsősorban befogadószínházként működött 2014 nyarán a Miniszterelnöki Hivatal átköltöztetése miatt el kellett hagynia eredeti játszóhelyét, a Várszínházat. Az első tervek szerint 2015 őszéig tartott volna az átmeneti időszak, amíg a Táncszínház különféle játszóhelyeken kellett volna, folytassa a munkáját, melynek végén a Millenáris Parkban megkapja majd végleges helyét.

ertl.jpgErtl Péter (forrás: Nemzeti Táncszínház)

A Millenáris Teátrum átépítése a valóságban 2017 januárjában kezdődött el, és a legutóbbi tervek szerint 2018 februárjában fejeződik be. A Nemzeti Táncszínház így több mint három éve többek között a Marczi Közösségi Térben, a MOM Kulturális Központban, a Várkert Bazárban, a Bethlen Téri Színházban és a Müpában tevékenykedik.

Ertl Péter életét kezdetektől fogva meghatározta a tánc. Felvételt nyert az Állami Balett Intézet (Magyar Táncművészeti Egyetem) négy évenként induló néptánctagozatára, ahol Nívódíjjal végzett 1987-ben. A diploma megszerzése után a Honvéd Együttesben tánckari, koreográfusi és asszisztensi feladatokat látott el, majd a hivatásos táncművészi pálya lezárása után, 2006-ban művészeti menedzserként helyezkedett el a Nemzeti Táncszínházban. Munkája elismeréseként 2001-ben Magyar Arany Érdemkereszttel, 2013-ban Bánffy Miklós-díjjal, tavaly pedig Táncművészetért díjjal jutalmazták - közölte a Nemzeti Táncszínház az MTI-vel.

(Forrás: MTI, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása