Érintesz és érintenek

Intimitáshoz, erotikához, szexualitáshoz fűződő kérdések kapnak hangot egy összművészeti performansz keretén belül a Bakelitben. 

Az ALLEYEZON__ című performansz, amely a másik testének az érintését és az érintkezések típusait, minőségét (első, sokadik, baráti, szerelmi, erotikus vagy akár meg nem történt?) helyezi a középpontba, a  performansz, videó, installáció, zene és fény design eszközein és hatásain keresztül. 

gray_box_biro_david.jpgALLEYEZON_ (fotó: Bíró Dávid)

Hogyan érzékeljük a másik testét egy olyan térben, amely különböző művészetek, médiumok keresztmetszetében áll, anélkül, hogy egymáshoz érnénk? Hogyan hat a videóművészet a térre? Kiterjeszthetjük-e a képszerkesztés és -alkotás (képkivágás, montírozás, zoomolás) részeit még két dimenzióra, a térre és az időre? – teszik fel a kérdéseiket az alkotók és az előadás. Az előadás második része interaktív. 

A Gray Box egy művészkollektíva a vizuális művészetek, a performansz és a divat határán. Működésében elsődleges fontosságú a kollektív kreativitásra épülő munkafolyamat, amelynek alapja a kísérletezés, valamint a különböző művészeti területek közötti átjárási lehetőségek vizsgálata és átlépése. 

A kollektívát 2014-ben alapította Ádám Anna (vizuális és performanszművész) és Sally O'Neill (kortárs táncos és koreográfus) azzal a céllal, hogy feltérképezzék a képzőművészet, a performanszművészet és a divat közötti átjárási lehetőségeket.

A performansz november 28-án, este 8 órától látható a Bakelitben. 

(Forrás: Bakelit Multi Art Center)

süti beállítások módosítása