A nap fotója – Házasság Palermóban

Goldoni vígjátékát Kiss Csaba állította elsőként színpadra magyarországi kőszínházban. Az előadás a Nemzetiben látható. Dudás Ernő előadásfotói.

Esküvő másnapja Palermóban. Új asszony érkezett az előkelő, ámde csontszegény Terrazzani házhoz, az aranyos Doralice. És vele együtt beköszöntött a jólét. A lány apja, a gazdag Pantalone 20 ezer aranyat adott hozományul. De a pénzt pillanatok alatt elnyeli az após régiséggyűjtő szenvedélye, és az anyós ékszerek és ruhák utáni olthatatlan szomjúsága. A lánynak, és jámbor, szerelmetes férjének, Giacintonak semmi nem jut. Még egy rendesebb ruhára való sem. És elindul a háború – a meny függetlenségi harca az örömszülők ellen. A családi hierarchia átrendezése – áll a színlapon.

                 Bodrogi Gyula és Blaskó Péter / Az előadás fotói a képre kattintva tekinthetőek meg!

A színészeknek kerestem darabot, egy családi vígjátékot jó szerepekkel. Blaskó Péterrel és Bánsági Ildikóval már többször dolgoztam, Bakos-Kiss Gábor és Farkas Dénes tanítványom volt a Színművészetin. Tompos Kátya pedig régi „szerelem”. Mindig egy Csehovot képzeltem vele, és ez lényegében most az: Goldoni a vígjáték Csehovja. Bodrogi Gyula pedig szeretetre méltó, nagy színész, remek humorral. Ideális Pantalone szerepére. Györgyi Anna szobalánya is új szín lesz a Colombinák világában. Rendezőileg nagyon jó, amikor egy szereposztás ennyire kiegyensúlyozott, hasonló ízlésű, játékstílusú színészekből áll” – mondta egy interjúban   Kiss Csaba rendező a darabválasztásról és a szereposztásról.

Az előadást november 18-án mutatta be a Nemzeti Színház.

(Forrás: Nemzeti Színház, Szinhaz.hu)

süti beállítások módosítása