Hazudj inkább a Játékszínben

Alfonso Paso Hazudj inkább, Kedvesem! című bűnügyi komédiáját Radó Denise állítja színpadra a Játékszínben, Tóth Enikő, Kerekes József és Csonka András főszereplésével.

A Teréz krt. 48-ban a szórakoztatás a fő irányvonal, ehhez alkalmazkodik a darabválasztás, amely ismét egy klasszikus vígjáték. A középpontban egy vonzó, ám hazudós feleség, mellette egy roppant megértő, de rendkívül elfoglalt, ügyvéd férj, körülöttük pedig egy kedves, ámde hihetetlenül feledékeny családi barát és egy megbízható, bár kissé merev szobalány. Szenteste van, a feleség és a szobalány a meghitt szertartást készíti elő. Innen indul a történet.

vadaszg_gielercs_csonkaa_kerekesj_szoloskeit_romanj_radod_tothe_kovacsyvette.jpgA készülő előadás alkotói és szereplői (fotók: Juhász G. Tamás)

A november 27-ei olvasópróbán a rendező, Radó Denise kiemelte, hogy a szűkre szabott (valódi ünnepekkel terhelt) próbaidőszakban igyekszik mindenki számára praktikus időbeosztást kialakítani, ami persze a három főszereplőre nézve így is feszes lesz, hiszen a Tóth Enikő, Kerekes József és Csonka András trió szinte végig a színen van. „Az előadás titka annyi, hogy a bemutatóig komolyan gyakorolni kell – mondta a rendező –, mert minden mondatnak és mozdulatnak időben kell történnie”. A szerzőt is méltatta röviden, elmondása szerint Alfonso Paso tökéletesen szerkesztett poénokkal operál.

Az előadás díszletét Bátonyi György tervezte, a jelmezeket Kovács Yvette Alida álmodta meg. Utóbbi az első próbanapon elárulta, hogy a rendezővel egyetértésben valósította meg elképzeléseit, amelyekben a legfőbb feladat ezúttal a karakterépítés és a személyiség kiemelése volt, amit az alapvetően kevés öltözék indokol.

csonkaa_tothe_kerekesj_radod.jpgCsonka András, Tóth Enikő, Kerekes József és Radó Denise az olvasópróbán

A díszlettervező, Bátonyi György egy tipikusan spanyol enteriőr megalkotása helyett a funkcionalitásra koncentrált, „lévén ez egy ajtódarab” – fogalmaz. „Ez nem azt jelenti, hogy egyfajta minimalista irányba vittem volna a látványvilágot, inkább a térformálást rendeltem alá Radó Denise és az írott szöveg igényeinek. A díszlet ettől függetlenül részletgazdag, kicsit inkább az angol gyarmati és a marokkói hatás érezhető rajta egy csipetnyi modern extravaganciával, eklektikával”.

A szövegkönyvet Horvát János fordította, a további szerepekben Román Judit, Szőlőskei Tímea, Vadász Gábor, Kocsó Gábor és Gieler Csaba lép színpadra.

A Játékszín új bemutatójára 2018. január 6-án, szombaton, este 7 órától látható.

(Forrás: Játékszín)

süti beállítások módosítása